Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, dün beraberinde İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Engin Sakallıoğlu, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gökhan Kıyım, İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Feyzullah Koçak, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Teknikeri Osman Göven’in katılımıyla belde, köy gezi ve inceleme ziyaretlerine devam etti.

Saat 09.30’da Keşan’dan ayrılan Kaymakam ve beraberindeki heyet, gezi ve inceleme programı kapsamında tarım, hayvancılığın, turizmin yaygın olduğu Mecidiye Beldesi, Erikli, Danişment, Yayla, Koruklu ve Şabanmera köylerine gitti.

Kaymakam Dınkırcı ve beraberindekileri, Mecidiye Beldesi ziyaretinde Mecidiye Belediye Başkan Vekili Nurettin Çetinerkarşıladı. Belediye Başkanı Makam Odasındaki geniş katılımın olduğu toplantıda, beldenin tarım, hayvancılık, turizm, askeri yasak bölge, taş ocakları, taşımacılık yapan kamyonlar, kanalizasyon şebekesinin son durumu ve ev pansiyonculuğu ile ilgili sorun ve çözüm yolları üzerine karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu. Daha sonra hep beraber Mecidiye ilk, orta ve anaokulu ziyaret edildi.

Bekir Dınkırcı ve beraberindekileri, karşılayan Okul Müdürü İbrahim Organ, okullarının durumu hakkında bilgi verdi.

Kaymakam Dınkırcı, burada yaptığı konuşmada,  okul idareci ve öğretmenlerinden; öğretmen, öğrenci ve veli koordinasyonunun arttırılmasını, eğitim ve öğretimin nitelik ve nicelik olarak ileriye taşınması anlamında okullardaki bilgisayar laboratuvarlarının öğrenci ve velilere açık olmasını bu kapsamda Okullar Hayat Olsun Projesi’nin uygulanmasını istedi.

Daha sonra köy ziyaretlerine başlayan Kaymakam Dınkırcı ve beraberindeki heyet, incelediği köylerin muhtarlarından köy ile ilgili bilgiler aldı. Dınkırcı,  kendisindeki kayıtlı mevcut bilgileri güncelledi, köy muhtarlarından ve köy halkından gelen talepleri,  sıkıntıları bizzat görüşerek not aldı.

Gezi ve inceleme ziyaretlerinde ağırlıklı olarak;

* Toprak tahlilinin önemi

* Tarım sigortasının önemi

* Üretilen tarımsal ürünlerin pazarlanması

* Hayvansal üretimin artması ve silajlık mısır ekiminin yaygınlaşması

* Öğrenci veli öğretmen iletişimi ve işbirliğinin önemi

* Taşımalı sisteme dâhil olan köylerden öğrencilerin sayısı ve ulaşım durumu

* Okuma – yazma ve okul öncesi eğitimde %100’e ulaşılması

* Koruyucu ve temel sağlık hizmetleri

* Köy giriş – çıkış ve köy yollarının iyileştirilmesi

* Elektrik, telefon, içme suyu ve kanalizasyon şebekesi alt yapı durumları

* İhtiyaç sahibi ve mağdur insanların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bildirimi

* Cami ve lojman durumları

* Talepler, ihtiyaç ve sorunlar

Konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaymakam Dınkırcı, köy ziyaretleri sırasında,  köy halkından gelen dilek ve şikâyetleri yerinde dinleyip, ilgili konulara göre daire amirlerine söz vererek, konular hakkında bilgilendirme yapılmasını istedi.

Kaymakam Bekir Dınkırcı, köy gezilerinde yaşlılara özel ilgi göstererek özellikle Danışment Köyü’nden 93 yaşındaki Ahmet Ali Koşar ile yakından ilgilenerek onu herkese örnek gösterdi.

Dınkırcı, dün belde ve köylerin yanında, Danışment Orman Kampı, Yayla Balıkçı Barınağı ve Koruklu Köyü’ndeki Uslu Süt Ürünleri işletmesini de gezerek incelemelerde bulundu.

Kaymakam Bekir Dınkırcı, dünkü ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmalarda yine köy muhtarlarına ve köy halkına tarım, hayvancılık ve turizm konularında bölge halkının ekonomik gelir seviyesini arttıracak program, faaliyet ve projelere her zaman destek vereceklerini söyledi. Dınkırcı,  ayrıca yaz sezonunda Mecidiye Belgesi, Erikli, Danışment, Yayla, Koruklu ve Şabanmera köylerinin turizm potansiyelinin yüksek olduğunu,  turizm alanında bulunan köy ve belgelerin yöresel ürünlerini ve el emeği göz nuru el sanatları eserlerini pazarlayarak aile ekonomisine büyük katkı sağlayabileceklerini söyledi.