Keşan Kent Konseyi Meclisi’nin, Efes yolu üzerindeki kavşakların durumlarıyla ilgili 15 Mayıs 2015 tarihinde düzenlediği toplantıda oluşturulan 5 kişilik çalışma komisyonu çalışmalarını bir rapor haline getirdi. Komisyon, 22 Temmuz 2015 tarihinde yaptığı toplantıyla kavşaklarla ilgili hazırladığı raporda son noktaya geldi. Toplantıda kavşaklarla ilgili olarak basit önlemlerle kazaların önüne geçilebileceği görüşü hâkim oldu. Komisyonun hazırladığı raporda ana hatlarıyla şu görüşlere yer verildi:

DESTEK KITALARINDA VE ENEZ KAVŞAĞINDA İVEDİ OLARAK ÖNLEMLER ALINMALI

Keşan Kent Konseyi’nin Kavşak Komisyonu, yapımı biten Destek Kıtaları (Yeni Hastane, Mecidiye Kavşağı) ve Enez Kavşağı üst geçidinde ortaya çıkan yol kenar korkuluklarının görüşü kapatması nedeniyle oluşan tehlikenin ivedi olarak ışıkların çalışır hale getirilmesi istendi. Ayrıca, aynalar ile yol görüşünün desteklenmesi ve korkulukların halat korluluk şeklinde çevrilmesi yol görüşünü arttıracağından yol güvenliğinin yeniden sağlanacağı raporda yer aldı.

SANAYİ KAVŞAĞI DAL-ÇIK OLMALI

İlk açıklandığındaki gibi Sanayi Kavşağının Dal-Çık şeklinde olması yönünde görüş bildiren komisyon, projenin bu haliyle özellikle sanayi esnafına zarar getireceğini rapora ekledi. Sanayi giriş çıkışının işlemesi, girişin ivedi olarak uygun hale getirilmesi de raporda yerini aldı.

DÖRT YOL KAVŞAĞINDA 50 M’LİK YOL ALANI KULLANILMALI

Komisyon, Keşan Dört Yol kavşağının mevcut karayolları istimlâk alanı içinde olan 50 m’lik yol alanı kullanılarak yan yol kavşak projesinin yapılmasını da öngördü. Bu haliyle yapıldığında hak mahrumiyetlerin önüne geçileceği ifade edildi.

YAN YOLLAR TRAFİĞE AÇILMALI

Keşan Kent Konseyi Kavşak Komisyonu raporda son olarak kapatılan yan yollar ile ilgili görüş bildirdi. Orman İşletme’den başlayarak tüm yan yolların yeniden trafiğe açılması gerektiği görüşünü savunan komisyon, yan yolların açılmasıyla birlikte Keşan şehir içi trafiğinin de rahatlayacağı raporda yerini aldı.

Kavşak Komisyonu, yakın tarihte hazırladığı raporu, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’e sunacak.