Keşan Kent Konseyi Başkanı Necmettin Baygül, Efes yolu Keşan çevresindeki Kavşaklarla ilgili oluşturdukları Çevre Yolu ve Kavşaklar Komisyonu’nun raporunu tamamladığını belirtti. Rapor’un geçtiğimiz pazartesi günü Vali Dursun Ali Şahin’e teslim edildiğini kaydeden Baygül’ün konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Kent konseyi olarak gündemimize alıp tartışmaya açtığımız Efes yolu Keşan çevresindeki Kavşaklarla ilgili oluşturmuş olduğumuz Çevre Yolu ve Kavşaklar Komisyonu raporunu tamamladı. Rapor 3 Ağustos 2015 Pazartesi günü saat 14.00’ee Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’e teslim edildi.

Aynı rapordan birer örnek de Edirne Milletvekillerimize ve karayolları 1 Bölge Müdürlüğü’ne de gönderilecektir. Raporun içeriğinde yer alan ana başlıklar:

* Enez ve destek kıtalarındaki kavşaklarda güvenlik amacıyla yapılan bariyerlerde kullanılan malzemenin görüş açısını kapattığı, bunların yerine çelik halatların kullanılmasının uygun olacağı,

*Enez ve Keşan istikametinden Çanakkale’ye, Mecidiye -Erikli istikametinden İstanbul istikametine gidecek araçların Efes yoluna girişlerinde mühendislik hatasının olduğu,

*Yapımı devam etmekte olan Keşan Şehir Hastanesine giriş-çıkış üstünlüğünün düşünülmediği,

*Sanayi Kavşağının önceki projesinin Dal-çık olduğunu, şuandaki projenin üst geçit olması sebebiyle üst geçitin yüksekliğinin Sanayi sitesine girip çıkacak olan iş makinalarının yükseklikleri düşünülerek planlanması gerektiği,

*Sanayi Kavşağı ve Dört Yol Kavşakları ile bağlantılı yan yolların Karayolları mevzuatlarına uygun olarak mutlak surette yapılması gerekliliği vurgulanmıştır.

ŞAHİN VE EMİR’E TEŞEKKÜR EDERİZ

Kavşaklar konusunda ilgi ve duyarlılıklarından dolayı Edirne valisi Dursun Ali Şahin’e ve Edirne Milletvekili Şemsettin Emir’e teşekkür ederiz.

Mecidiye Köyünde DSİ tarafından açılmak istenen taş ocağı Sayın Valimiz ile görüşülüp yeni ocak açma yerine mevcut ocaklardan ihtiyaç duyulan dolgu malzemesinin temin edilmesinin daha doğru olacağı önerisi sunulmuş, kendileri de bu öneriyi olumlu karşılamışlardır.

MECİDİYE TAŞ OCAKLARIYLA İLGİLİ TOPLANTI

Ayrıca Mecidiye’deki taş ocakları ile ilgili Saros Çevre ve Ekoloji platformu oluşturmak amacıyla 6 Ağustos Perşembe günü saat 21.00’de Mecidiye Köyünde Mert Cafe de tüm duyarlı kuruluş temsilcileri ve yurttaşlar ile geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirilecektir. Toplantıya katılım için aynı gün saat 20.00’de Keşan Atatürk parkı önünden araç kaldırılacaktır.

Doğa harikası olan Saros’un tahribatına karşı Edirne Milletvekillerimizin ve Keşan il Genel Meclisi üyelerinin, duyarlı davranacaklarını umar ilgi ve desteklerini bekliyoruz.”