Keşan Kent Konseyi Başkanı Necmettin Baygül, Keşan Belediye Başkanlığınca yapımı planlanan ve çizimleri yaptırılıp reklam panolarında Keşan halkının görüş, öneri ve onayına sunulan “Kent Meydanı“ projeleri hakkında yapılan çalışma ve girişimi anlamlı bulduklarını belirterek Keşan Belediye Başkanlığı’na teşekkür etti. Konuyla ilgili eleştirilerini de dile getiren Baygül’ün açıklaması şöyle:

PROJE KEŞAN’IN 50 - 100 YILLIK GELECEĞİNİ İLGİLENDİRİYOR

“Reklam panolarına asılmış projeler 3 boyutlu fotoğraftan ibarettir. Bu projelerden, Keşan halkının beğenisi sonrasında uygulamaya sokulacak olan proje, Keşan’ın 50 - 100 yıllık geleceğini ilgilendiriyor. Bu anlamda gerek teknik gerek kullanım anlamında tüm beklentileri karşılayacak özellikleri taşıyor mu sorusunu gündeme çıkarmıştır.

Bu nedenden dolayı, Keşan Kent Konseyi olarak “Kent Meydanı“  projelerini gündemimize aldık ve Keşan komuoyunun tartışmasına açıyoruz. Bu konuda görüşü, önerisi ve sözü olanlara kürsü oluşturuyor ve toplantı düzenliyoruz.

Konunun daha iyi anlaşılması ve bilinçli bir şekilde tartışılması için Keşan Belediye Başkanlığı’na düzenleyeceğimiz toplantıda her üç projenin teknik ve kullanım yönleriyle sunumlarının yapılmasının sağlanması için konuya hakim kişilerin görevlendirmesi talebimizi resmi olarak iletip resmi görüşmeleri yapacağız. Aynı zamanda konu ile ilgili mesleki kuruluşları ziyaret edip. Görüş alışverişinde bulunacağız.

KEŞAN’IN SAKİNİ DEĞİL, SAHİBİ OLMA ZAMANIDIR

Bu süreç tamamlandıktan sonra Kent Konseyi olarak toplantı tarihini, yerini ve saatini duyuracağız.

Keşan’ın sakini değil, sahibi olma zamanıdır. Bu konuda söyleyecek sözü olanları duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Ayrıca eski itfaiye bahçesinde ulaştırma hizmetlerinin 2. katında Kent Konseyi büromuz mesai günleri içinde tam gün açıktır. Kent Konseyi bünyesinde oluşturulmuş olan Kadın, Engelli, Gençlik, Çocuk ve Mahalle meclislerine üye kayıtlarımız devam etmektedir. Üye bilgi formu büromuzdan temin edilebileceği gibi Keşan Kent Konseyi web sitemizde mevcuttur.

Keşan ile ilgili her konuda söz ve karar süreçlerinde yer almak isteyenleri meclislere üye olmaya davet ediyoruz.”