Keşan Kent Konseyi yönetimi dün bir basın toplantısı düzenleyerek, göreve seçildikleri 24 Şubat 2015 Salı gününden bugüne kadar yürüttükleri çalışmalar ve bundan sonra izleyecekleri çalışma takvimine ilişkin bilgi verdi. Açıklamada ayrıca “Keşan Kent Konseyi Logosunu Arıyor” başlıklı bir logo yarışması düzenlendiği de bildirilerek, 20 Nisan 2015 tarihinde sona erecek olan yarışmada birinci olacak tasarıma Cumhuriyet Altını, 2. olan Yarım Cumhuriyet Altını, 3. olana çeyrek altın ve plaket, ayrıca tüm katılımcılara da katılım-teşekkür belgesi verileceği belirtildi.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonu’nda saat 15.00’de başlayan toplantıya Keşan Kent Konseyi Başkanı Necmettin Baygül ve Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri katıldı.

Baygül, konuşmasının başında 24 Şubat’ta yapılan olağan genel kurul toplantısında göreve gediklerini ve aradan geçen yaklaşık bir aylık süre içinde Keşan’da kamu kurum kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve dernekler olmak üzere 120’ye yakın tanışma ve nezaket ziyaretinde bulunduklarını belirtti. Baygül, “Çok yoğun bir ziyaret temposu içersinde yaklaşık 20 günde 120’ye yakın kurumu ziyaret edip fikir alış verişinde bulunduk. Ziyaretler samimi bir ortamda geçti ve son derece yararlı oldu. Her kesimin farklı talepleri olmasına karşın bunların ortak bir anlayış ve ortak iradeyle çözüme kavuşturulması gerektiği bu durumda da kent konseyi yürütmesine büyük görev ve sorumluluk düştüğü fikirleri ifade edildi” dedi.

YAŞADIĞIMIZ KENTE SAHİP ÇIKACAĞIZ

 Konuşmasının devamında kent konseylerinin oluşturulmaları ve yasal dayanakları hakkında bilgi veren Baygül şunları söyledi: “Kent Konseylerinin yasal dayanağı,  5393 Sayılı Belediyeler Kanununun 76. Maddesi ve İç İşleri Bakanlığının bu maddeye göre çıkardığı yönetmeliktir. Kent Konseyleri ile;  Yaşadığımız kente sahip çıkmayı, Kentimizle ilgili her konudaki karar alma süreçlerine aktif katılımı sağlamayı, Yapılan çalışmaları denetleyebilmeyi, hesap sormayı ve hesap vermeyi, Kentin hak ve hukukunu korumayı, Sürdürülebilir kalkınma ve çevreye duyarlılık bilincini geliştirmeyi, Kentimizi dil, din, ırk siyasi düşünce felsefi inanç ve cinsiyet ayırımı gözetmeden birlikte yönetmeyi, Kentimizde daha çağdaş, daha katılımcı ve daha uygar bir yapı oluşturmayı, kentlilik bilincini ve kültürünü geliştirmeyi hedef ve amaçları içine almıştır.”

9 YIL BOŞA GEÇMİŞ

Keşan Kent Konseyi’nin 9 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ancak geride kalan bu 9 yıllık süre içince gerekli olan hukuksal statüsünü tamamlamadığını kaydeden Baygül, “Kent konseyleri hukuksal statünü tamamlamak için ilgili yönetmeliğin emrettiği yönergeleri hazırlayıp genel kurula sunmaları ve onaylatmaları gerekiyor. Biz 24 Şubat 2015’te göreve geldik ve ilgili yönetmeliğin emrettiği dört yönerge taslaklarını hazırladık. Bunları 28 Nisan 2015 Salı günü yapılacak olan olağan üstü genel kurulda oylamaya sunacağız” diye konuştu.

YÖNERGEMİZ 4 ANA BAŞLIKTA TOPLANIYOR

Hazırladıkları yönergeler hakkında bilgi de veren Baygül, dört ana başlık altında toplanan yönergeleri şu şekilde açıkladı:  1)Yürütme Kurulunun Çalışma esaslarını belirleyen Yönerge.  2) Meclislerin Çalışma esaslarını Belirleyen Yönerge. 3) Çalışma Gruplarının çalışma esaslarını belirleyen Yönerge.  4) Mali İşlerin yürütülme esaslarını belirleyen Yönerge.  Genel kurul toplantı tarihinden en az bir hafta önce yönerge taslaklarını çoğaltarak genel kurulu oluşturan kurumların tümüne bu yönerge taslaklarını ulaştıracağız.”

LOGOMUZU ARIYORUZ

Baygül, dünkü açıklamasına 20 Nisan’da sona erecek olan logo yarışması hakkında bilge vererek devam etti. “Keşan Kent Konseyi Logosunu Arıyor” başlıklı bir logo yarışması düzenlediklerini belirten Baygül, konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: Logo yarışması ile ilgili Bilgileri Yürütme Kurulu üyemiz Aytekin Eliüs’ten şahsen ve “ 05327148195” nolu telefonundan veya 0284714 11 85’ten 120 dahili numaradan Keşan Belediyesi Kültür Müdürlüğünde Kent Konseyi sekreteri Bahar Şen’den alabilirler. Logo yarışması için Email adresi: [email protected] . Logo yarışmasında 1.olana Cumhuriyet Altını, 2.olan Yarım Cumhuriyet Altını, 3.olana çeyrek altın ve plaket verilecek olup, tüm katılımcılara da katılım-teşekkür belgesi verilecektir.”

WEB SİTESİ KISA SÜREDE HİZMETE GİRECEK

Sözlerine Keşan Kent Konseyi’nin bir web sitesi olmamasına dikkat çekerek devam eden ve bu konuda çalışma başlattıklarını söyleyerek devam eden Baygül, “Web sitemizin isim hakkını aldık. Sitemiz oluşum aşamasındadır. Web sitemizin adresi;  www.kesankentkonseyi.org Web sitemiz en kısa sürede aktif hale gelecektir. Diğer taraftan Kent Konseylerinin amaç ve hedeflerini kısa ve öz olarak anlatan afiş hazırlıyoruz. Bu afişlerin Keşan merkezde yaygın dağıtımını yapacağız” dedi.

KENTİN SAKİNİ DEĞİL SAHİBİ OLALIM

Baygül, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Amacımız Kent Konseyi ile kentimizde yaşayan yurttaşlarımızı kendileri ile ilgili her konuda söz ve karar süreçlerine katmak.  Kentin sakini değil, sahibi olmalarını sağlamak. Yani sloganımız, Kentin sakini değil, sahibi olalım. Her şey İnsan için, Her şey Keşan için”