Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu, bir ayı aşkın bir zamandır sürdürdükleri okul ziyaretleri sonucunda hazırladıkları raporu dün Kaymakam Nuri Özder’e, Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan’a teslim etti.

KAYMAKAMLIK ZİYARETİ

Sat 10.30 sıralarında gerçekleşen ziyarete, Keşan Kent Konseyi Başkanı Necmettin Baygül, Başkan Yardımcısı Hasan Karagöz, Yazman Bülent Gezer, Sayman Eyyüp Kavazlar, Yönetim Kurulu Üyeleri Emine Sönmez ve Şenay Bayır katıldı.

BAYGÜL: OKULLARIMIZIN EKSİKLİKLERİNİ TESPİT ETTİK

Ziyaret hakkında bilgi veren Baygül, şunları söyledi: “Okullarımızın öğretmen ve aile birliği üyelerini kent konseyine üye yapmak amacıyla Sayın kaymakamımızın bilgileri dahilinde ziyarette bulunduk. Bu vesile ile de okul aile birliklerinden aldığımız bilgiler doğrultusunda okullarımızın eksikliklerini bir rapor haline getirdik. Hazırladığımız raporu ilgili kurumlara sunuyoruz. Sayın kaymakamımızı da ziyaret ederek raporumuzu sunduk”

ÖZDER: RAPOR FAYDALI OLACAKTIR

Daha sonra söz alan Kaymakam Özder , “Rapor önüme geldi. Kent Konseyi üyelerine okullarımızda yaptıkları incelemeden dolayı teşekkür ediyorum. Sivil bir gözle mevcut durum ve eksiklileri görmüş olacağız.  İdare olarak hazırlanan raporu da dikkate alarak eğitimde daha iyi noktaya gitmeye çalışacağız. Bu rapor da faydalı olacaktır” diye konuştu.

DEVAMSIZLIK YAPAN ÖĞRENCİ AYNI GÜN VELİSİNE BİLDİRİLİYOR

Özder, çocukların ders saatlerinde okul dışında görüntülenmeleri konusundaki bir soruyu da cevaplandırarak, “Konu hakkında gerekli bilgileri aldım. Ancak öğrencilerin kim olduğu tespit edilemedi. Basına yansıyan haberde de isim yoktu. Bu konuda gerekli tedbirleri aldık. Mesaj bilgi sistemini güncelledik. Öğrenci devamsızlık yaptığı takdirde artık velisine aynı gün mesaj yolluyoruz. Daha önce bu mesaj ertesi güne kalıyordu” diye konuştu.


BELEDİYE ZİYARETİ

Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri saat 14.15 sıralarında ise Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret etti.

Baygül, burada yaptığı açıklamada, okullara yaptıkları ziyaretlerde belediye ile ilgili tespit ettikleri sorunları bir rapor haline getirdiklerini ve bu raporu Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a sunmak üzere bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.

Özcan da ziyaret nedeniyle teşekkür ederek, “Kent Konseyimizin okullarla ilgili yaptığı ziyaret çok önemli. Bu çalışmalarından dolayı Kent Konseyimizi kutluyoruz. Raporda belediyemizin üzerine düşen sorunları çözmek için gerekli çalışmalara başlayacağız” dedi.

Ayrıca Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Vedat Çimen ile Keşan İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Bülend Dizdaroğlu da ziyaret edildi. Ziyarette, bundan sonra yapılacak çalışmalarda işbirliğinin geliştirilmesi konusunda mutabakata varıldığı belirtildi.