Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük’ü önceki gün ziyaret etti. Keşan’daki Askeri Hava alanın Sivil havacılığa açılması gerektiği konularının konuşulduğu ziyaret sonrası bir açıklama yapan Keşan Kent Konseyi Başkanı Necmettin Baygül, şunları kaydetti:

“Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak 27 Kasım 2015 tarihinde Sayın Rektör ile yaptığımız görüşmede Keşan’daki Yüksek okulların öğretim elemanı eksikliği, öğretim elemanlarının lojman sorunları ve Yüksek okullara ulaşımın kolaylaştırılması için çevre yollarının yapılmasının yanı sıra Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu bünyesinde “ Havacılık” bölümlerinin açılabilmesi için Keşan’daki Askeri Hava alanın Sivil havacılığa açılması gerektiği konuları da görüşülmüştü.

Kent Konseyi olarak hava alanı ile ilgili yapılan çalışmalar ve görüşmeler sonrasında havaalanının Milli Savunma Bakanlığına devredildiği anlaşılmıştır. Bu konuda  hazırlanan dosya ve sunum CD’si Sayın Rektöre sunuldu. Yapılan görüşme sonrasında Keşan’daki hava alanı sivil havacılık kullanımına açılırsa Edirne’de Eğitim-Öğretime devam eden Havacılık bölümünün Keşan’a aktarılacağı bunun için Keşan Kent Konseyi bünyesinde bir heyetin oluşturulup başta Milli savunma ve Ulaştırma Bakanlıkları olmak üzere gerekli görüşmelerin yapılmasını, oluşturulacak heyete Rektör yardımcısının katılacağı konuşuldu.

Bunun üzerine Kent Konseyine Yürütme Kurulu olarak, Sayın Rektörün ziyareti dönüşü, Sayın Kaymakamımız Nuri Özder ve Sayın Belediye Başkanımız Operatör Dr Mehmet ÖZCAN’I da aynı gün ziyaret ettik. Hava alanı ile ilgili hazırladığımız rapor ve sunum CD’si kendilerine iletilip Sayın Rektörümüz ile yapılan görüşme bilgileri aktarıldı.

Kent Konseyi olarak Hava alanı ile ilgili dosya ve sunum CD’si Kent Konseyi bileşenlerine de dağıtılacaktır. Konu tartışmaya açılacak. Bu konunun Keşan için büyük önem arz ettiği gerçekliği ortadadır. Bu nedenle  Keşan’daki ilgili ve duyarlı Kurum ve kişileri amasız, fakatsız, ön yargılardan arınmış hiçbir tarafa eğip bükmeden ele almaları gerektiği düşüncesindeyiz. Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceğimiz Kent Konseyi Meclis toplantısında konu enine boyuna tartışılıp, bir heyet oluşturulup, gerekli görüşmelerin yapılması sağlanacaktır. Ayrıca Hava alanı ile ilgili hazırladığımız doysa ve sunum CD’lerinden birer örnek Edirne Milletvekillerimize de verilecektir.”