Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin dün Kaymakam Bekir Dınkırcı, başkanlığında yapılan toplantısında öncelikli olarak 3 belde ve 14 köyde biriken içme suyu abonesi borçları konusu ele alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kaymakam Dınkırcı, birlik encümen üyelerinin yanısıra toplantıya mutlaka katılmaları için çağrı yaptığı 3 belde belediye başkanından ve 14 köy muhtarından, birikmiş su borçlarının tahsil edilmesi konusunda daha duyarlı olmalarını istedi.

BORCUN BÜYÜK BİR KISMI BELDE BELEDİYELERİNİN

Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin su aboneleri ile belde belediyelerinden şu an için 400 bin liraya yakın alacağının bulunduğu belirtilirken, en çok borcun belde belediyelerine ait olduğu, köylerde biriken borçlarının ise daha çok uzun bir süredir tahsilata gelinmemesi yüzünden biriktiği ifade edildi.

SON GÜN 20 EYLÜL

Bu arada Kaymakam Bekir Dınkırcı tarafından dün belde başkanları ve köy muhtarlarına verilen bir talimat yazısında, su borcu olan abonele listelerinin 10 gün süre ile ilan tahtalarına asılması istenirken, borçların ödenmesi için de en son tarihin 20 Eylül 2013 olduğu belirtildi. Talimat yazısında, 20 Eylül’e kadar borcunu ödemeyen aboneler için yasal işlem başlatılacağı da bildirildi.

Dünkü toplantıda ayrıca, Keşan KHGB İçme ve Kullanma Suyu Grubu 1, 2 ve 3. Grup köylerdeki arızalarda kullanılmak üzere malzeme alımı ile Keşan Mesleki Eğitim Merkezi bakım onarım işine ait doğrudan temin yoluyla yapılan ihalenin teklif mektupları da görüşüldü.