Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin 2012 Yılı Olağan Genel Kurulu Toplantısı dün saat 10.00’da Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Derviş Günday Konferans Salonu’nda yapıldı.

Keşan Kaymakamı ve Birlik Başkanı Bekir Dınkırcı’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Edirne İl Genel Meclisi’nin Keşanlı üyeleri ve köy muhtarları katıldı.

Divan üyeliklerine, Gökçetepe Köyü Muhtarı Abdullah Kemik ve Yeniceçiftlik Köyü Muhtarı Erdinç Şeftali’nin seçilmesiyle başlayan toplantıda; 2012 yılı faaliyet raporu sunuldu, 2012 yılı bütçesi fasıllar arası aktarma görüşülerek meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi, 2013 yılı tahmini gelir ve gider bütçesi görüşülerek onaylandı. Buna göre Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin 2013 Yılı Bütçesi 5 milyon 566 bin 500 TL olarak kabul edildi.

Daha sonra açık usulde yapılan oylama sonucu, Plan ve Bütçe Komisyonu’na İl Genel Meclisi üyeleri Nusret Uybaş, Mustafa Serbes, Mercan Köyü Muhtarı Mesut Özkan, Yeniceçiftlik Köyü Muhtarı Erdinç Şeftali ve Orhaniye Köyü Muhtarı Hasan Bayır oybirliği ile seçildi

BAŞARIDAN DA BAŞARISIZLIKTAN DA SORUMLUYUZ

Dilek ve Temenniler bölümünde konuşan Birlik Başkanı Kaymakam Bekir Dınkırcı, “İl Genel Meclisi Üyeleri ve muhtarlarımızla birlikte ilçemize elimizden geldiği kadar hizmet edeceğiz. Kamu ve halktan gelen kaynakların en iyi şekilde verimli kullanılması gerekiyor. Hepimiz biribirimize destek olmalıyız eğer bir başarı olursa bu hepimizin başarısıdır. Olumsuz bir şey olduğunda da hepimiz sorumluyuz.” dedi.

Köylerdeki kamu mallarının ve yatırımların muhtarlar tarafından denetlenmesini, korunmasını isteyen Dınkırcı, tarım, hayvancılık, turizm ve ticarette yerel ekonomiyi canlandırma konularında yapılması gerekenlerle ilgili düşüncelerini paylaştı. Gerçekleştirdiği köy ziyaretleri sırasında yaptığı tespitleri de dile getiren Kaymakam Dınkırcı, toprak tahlilinin, tarım sigortasının önemine bir kez daha dikkat çekti. Köylerde yaşayan ve geçim sıkıntısı çeken insanların tespit edilerek mutlaka bildirilmesini isteyen Dınkırcı, tarımda, hayvancılıkta proje bazında çalışmanın önemini, köy tüzel kişiliklerinin ve köy kalkınma kooperatiflerinin daha verimli olması gereğini vurguladı. Açık ve yarı açık hayvancılık işletmelerinin sayısının artırılmasının gerektiğini de belirten Dınkırcı,Gönül ister ki bu konuştuğumuz ekonomik gelişmeleri yaratacak projeleri ve birliktelikleri Keşanlılar yapsın. Yoksa yarın öbür gün birileri gelip bunu yapacak.” diye konuştu.

Daha sonra söz alan köy muhtarları da karşılaştıkları sorunları dile getirdi.