Keşan KOM (Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele) Grup Amirliği ekiplerince geçtiğimiz Çarşamba günü İpsala’da yapılan operasyonda 9 bin 958 adet kaçak cep telefonu daha elegeçirildi.

Çarşamba günü saat 07.30 sıralarında, İpsala Gümrük Kapısı’ndan yurda giriş yapan 32 yaşındaki O.T.’nin kullandığı 22 AY 936 plakalı minibüs takibe alındı. Bir süre sonra polis tarafından durdurulan minibüste yapılan aramada, 9 bin 958 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi. Cep telefonlarına el konulurken, sürücü O.T. ve araçta bulunan 25 yaşındaki E.B. gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. O.T. ve E.B., emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi.

CEYLAN: TİTİZ BİR ÇALIŞMA

Yapılan bu operasyonla ilgili olarak dün, saat 11.30 sıralarında beraberinde İstihbarat Şube Müdürü Dr. Özgür Nikbay ile KOM Şube Müdürü Semih Erdur olduğu halde dün Keşan’a gelen Edirne İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, Keşan KOM Grup Amirliği’nin İpsala’da yaptığı operasyonda ele geçirdiği 9 bin 958 adet kaçak cep telefonu nedeniyle Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü tebrik etti.

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelen Ceylan, Nikbay ve Erdur’u, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, Müdür Yardımcıları Alptekin Özgen, Mahmut Güder ve komiserler karşıladı.

Keşan KOM Grup Amirliği’nin bulunduğu odaya giren Ceylan’a, elegeçirilen cep telefonları hakkında bilgi verildi.

Daha sonra basın mensuplarına konuyla ilgili olarak bilgi veren Cemil Ceylan, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü, Keşan İstihbarat Grup Amirliği, Edirne KOM Şube Müdürlüğü ve Keşan KOM Grup Amirliği’nin işbirliği sayesinde, Keşan’da güzel operasyonların yapıldığına dikkat çekerek, “İlçe Emniyet Müdürümüzün de vermiş olduğu destek ile birlikte Keşan’da güzel operasyonlar yapılmaktadır. 2013 yılının sonunda güzel bir sonuçlandırma oldu. Son operasyonda da 9 bin 958 adet kaçak akıllı cep telefonu elegeçirildi. Uzun süre yapılan titiz bir çalışmanın neticesinde sonuca ulaştık.” dedi.

2013 yılı içerisinde, Edirne ve Keşan’da toplam 25 bin 500 adet kaçak telefon ele geçirildiğine dikkat çeken Ceylan şunları söyledi; “Bunların tamamı, akıllı telefon diye tabir edilen telefonlardır. Bu olaylar, bölgemizin iki ülkeye sınırı olan hassas bir konumda olduğunu gösteriyor. Edirne ilimiz ve Keşan ilçemiz geçiş güzergahında, daha dikkatli bir şekilde görev yapmamızı gerektiriyor. Bu telefonlar ile haksız kazanç elde ediliyor. Bu haksız kazancın önüne geçen Şube Müdürlerimi, İlçe Emniyet Müdürüm Ahmet Yıldız’ı ve emrinde çalışan amir ve memur arkadaşlarımı tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Hassas ilimizdeki titiz çalışmaların devam etmesini rica ediyorum. Demek ki yasa dışı bir takım konular üzerinde hassasiyetle durulduğunda netice alınabiliyor. Emeğe olan saygım nedeniyle Edirne’deki işlerimi bırakarak arkadaşlarımızı tebrik etmeye geldim.”

Olayla ilgili olarak verilen bilgilerin ardından, bir süre Ahmet Yıldız ile görüşen Cemil Ceylan ve beraberindekiler, Keşan’dan ayrıldı.

Öte yandan, O.T. ve E.B., dün çıkartıldıkları mahkemece, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.