Keşan Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği’nin Olağan Genel Kurul toplantısı dün Adalı Pasajı’nda bulunan dernek binasında yapıldı. Derneğin 2009 yılından başkanlık görevini yürüten Abdullah Kemik’in aday olmadığı genel kurulda, Kozköy Muhtarı Kadir Uzun önderliğinde hazırlanan tek liste açık oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Genel Kurul Toplantısını Edirne İl Genel Meclisi’nin AK Partili üyeleri Hüseyin Boyalık ile Adnan Vural da ziyaret etti.

KEMİK: GÖREVİ 2009 YILINDA ALDIK BU GÜNLERE GETİRDİK

Saat 11.00’de başlayan genel kurulda bir konuşma yapan Abdullah Kemik,  önce artık muhtarlar derneği genel kurullarının 3 yılda bir ve şubat ayı içersinde yapılacağını, yönetim kurulu üye sayısının 10’a, denetim kurulu üyesi sayısının da 6’ya çıkarıldığını ifade etti. Derneğin bu seviyeye gelmesinde verdikleri destek için tüm üyelere teşekkür ettiğini de kaydeden Kemik,  “Bu kapıdan hiç kimse hiç bir zaman boş dönmedi. Kim olursa olsun, derneğimize üye olsun olmasın. 2009 yılında aldığımız bu görevi bugünlere kadar getirdik. Bundan sonra da inşallah yeni seçilecek olan arkadaşlar bu görevi başarı ile devam ettireceklerdir. Bugün bu görevimi noktalıyorum.  Bu bir bayrak yarışı, ben sizlere layık olmaya çalıştım. Özel İdare’nin Edirne’ye taşınması ile işlerimiz biraz daha zorlaştı. Bunu yeni seçilen arkadaşlarımız da hissedeceklerdir.  Derneğimizin 6-7 bin lira üye aidatı alacağı var. Bu hoş bir şey değil.  Eğer bu dernek yürüyecekse hep birlikte yürüyecek, yürümeye devam edecek.  Bana bugüne kadar verdiğiniz destek için hepinize çok teşekkür ediyorum.  Ben yine buradayım, hep birlikteyiz. Derneğimiz için hayırlısı neyse o olsun” diye konuştu.

Daha sonra divan heyeti oluşturuldu. Verilen bir önerge ile Divan Başkanlığı’na Halil Meriç, kâtip üyeliklere de Tamer Tezgören, Birol Ocak ve Hüseyin Salkım seçildi.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından gündemin diğer maddelerinin görüşülmesine geçildi. Yönetim ve Denetim Kurulları Raporları Dernek Muhasebecisi Nevruz Kaldı tarafından okundu ve oy birliği ile kabul edildi.  Daha sonra seçime geçildi ve Kozköy Muhtarı Kadir Uzun önderliğinde hazırlandığı öğrenilen tek liste açık usul ile oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. 

AİDAT SORUNU KONUŞULDU

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan muhtarlar öncelikle dernek aidatlarının düzenli bir şekilde ödenmesi için bir yöntem bulunması konusunda çeşitli görüşler öne sürdü. Ayrıca tüm üyeler olarak en az 3 ayda bir kez toplanılması için görüş birliğine varıldı.

Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’nin dün yapılan Olağan Genel Kurul toplantısında göreve seçilen asil yönetim ve denetim kurulu üyeleri şöyle:

 Yönetim Kurulu Asil:  Kadir Uzun, Metin Karabaş, Birol Ocak, Ercan Yirik, Soner Koşan, Hasan Bayır, Taner Tezgören, Veiz Kurt, Ramiz Sıvacı, Mesut Pişkin

Denetim Kurulu Asil: Mehmet Onur, Erkan Deste, Hakkı Yilber