Keşan Lisesi’nin 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni geçen salı günü akşamı yapıldı.

Keşan Belediyesi Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 18.00 sıralarında başlayan törene; Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Aras, Okul Müdürü Turgut Yıldız, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Sunuculuğunu Okulun 12 F Sınıfı Öğrencisi Nurdan Ada ile 12 C Sınıfı Öğrencisi İsmail Hakkı Sarı’nın yaptığı program, saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Öğrencilerin platformdaki yerlerini almasının ardından, konuşmalara geçildi.

YILDIZ: YARINLARA ATTIĞINIZ İLK ADIMLAR SAĞLAMDIR

İlk olarak mikrofona gelen Turgut Yıldız, 4 yıl önce okula gelen 117 öğrenciyi mezun etmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, velilere, öğretmenlere ve öğrencilere şöyle seslendi: “Kıymetli veliler, 4 yıl boyunca çocuklarınıza maddi ve manevi destek oldunuz. Onların sevinçlerini ve üzüntülerini paylaştınız. Bugün çocuklarınız mezun olurken haklı bir gurur içindesiniz. Değerli öğretmen arkadaşlarım, öğrencilerimiz üzerinde en büyük hakkı ve katkısı olan sizlersiniz. Çünkü siz onların ailesi oldunuz. Kuyumcu hassasiyetiyle altın işler gibi onları işlediniz. Onlar sizin toplumda en değerli meyveleriniz ve ülkeye bıraktığınız mirasçılarınız. Sevgili öğrenciler, bugün sizin en mutlu ve bir o kadar da hüzünlü gününüz. Mutlusunuz, çünkü liseyi bitirme heyecanını yaşıyorsunuz. Duygulu ve hüzünlüsünüz, çünkü 4 yıl boyunca her türlü duygu ve heyecanı yaşadığınız okulumuzdan ayrılıyorsunuz. Buradaki dostluğunuzu ve arkadaşlarınızı asla unutmayın. Gelecek sizi korkutmasın. Çünkü yarınlara attığınız ilk adımlar sağlamdır.”

DAĞ: ELİMİZDEN GELDİĞİNCE OKULA FAYDALI OLMAYA ÇALIŞTIK

Daha sonra söz alan Okul Aile Birliği Başkanı Arzu Dağ, Keşan’ın en köklü okulunda yaklaşık 3 yıldır görev yapmakta olduğunu ve bu yüzden çok gururlandığını ifade ederek, “Elimizden geldiğince okula faydalı olmaya çalıştık. Gerçek bir aile olduk.”  dedi. Dağ, okula katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara teşekkür ederek, sözlerini tamamladı.

DINKIRCI: ÖĞRENCİLERİMİZİN AYDINLIK YARINLARINA YÜREKTEN İNANIYORUZ

Son olarak söz alan Kaymakam Bekir Dınkırcı yaptığı kısa konuşmada, sınava girecek öğrencilere şöyle dedi:

“Biz 117 evladımızın aydınlık yarınlarına yürekten inanıyoruz. Buradaki 117 gencimiz bu ay içerisindeki sınavlarda ciddi anlamda başarılı olacaklardır. Bizler sizlere güveniyoruz hepinize başarılar diliyoruz.” dedi.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Dınkırcı’nın konuşmasının ardından, Turgut Yıldız tarafından Arzu Dağ ve okul aile birliği üyelerine katkılarından dolayı plaket ve çiçek verildi. Ardından okul birincisi 12 E Sınıfı Öğrencisi Meltes Köse, okul ikincisi 12 C Sınıfı Öğrencisi Gözde Damla Çetiner, okul üçüncüsü 12 A Sınıfı Öğencisi Ecem Ergen’e diploma ve çiçekleri, Dınkırcı, Aras ve Yıldız tarafından takdim edildi. Ardından ilk üç dereceyle mezun olanlara Keşan Final Dergisi Dershanesi Eğitim Koordinatörü Timur Eruzun ve Rehberlik ve İstatistik Servisi Sorumlusu Sercan Bezbaş tarafından çiçek ve çeşitli hediyeler verildi.

KÖSE: 4 YILLIK GÜZEL ZAMANIN BİTİŞİNE ŞAHİTLİK EDİYORUZ

Ödüllerin ardından okul birincisi Meltes Köse, yaptığı konuşmayla, bugün burada ortak bir sevinci paylaşmak amacıyla toplandıklarını belirterek, duygularını şöyle dile getirdi: “Zaman su gibi akıp geçiyor. Lise hayatı denilen 4 yıllık güzel zamanın bitişine şahitlik ediyoruz. Tam da bütün bir ömür unutamayacağımız başlangıçtayız. Bu sürede desteklerini esirgemeyen öğretmenlerime ve her zaman yanımda olan aileme çok teşekkür ederim.” Köse, konuşmasının ardından yaş kütüğüne 2012-2013 mezunları adına plaket çaktı. Daha sonra, bayrak-flama devir-teslimi yapıldı. 12. sınıf öğrencisi Recep Batuhan Çelik bayrağı 11. sınıf öğrencisi Bertuğ Silek’e, 12. Sınıf Öğrencisi Gözde Damla Çetiner de flamayı 11. Sınıf Öğrencisi Başak Sezer’e teslim etti. Devir-teslim törenini, mezunlara sınıf öğretmenleri tarafından diplomalarının verilmesi izledi. Ardından Okul Müdürü Turgut Yıldız tarafından öğretmenlere çiçek takdim edildi. Keplerin havaya fırlatılmasıyla hüzünlü ve duygusal anlar yaşanan mezuniyet töreni sona erdi.