*Keşan Lokantacı, Kahveci ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, dün yaptığı açıklamada, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in çay ocaklarına, bulaşık makinesi konulması, paketli şeker kullanılması ve 2 yerel, 1 ulusal gazetenin alınması düşüncesini tamamen desteklediğini kaydetti.

Yaz sezonunun bu yıl dolu dolu bir ay geçtiğini ifade eden Çakmak, doğal gaz konusunda da oda olarak esnaflardan destek beklediklerini söyledi.

Son olarak Çakmak, yayıncı kuruluşun istediği 20 bin liranın esnafı zorda bıraktığını ifade etti. 

BULAŞIK MAKİNASI ZORLAR

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in çay ocaklarına bulaşık makinesi konmasını, paketli şeker kullanılması ve en az 2 yerel gazete ile 1 ulusal gazete bulundurulması şekildeki açıklamalarını hatırlatan Çakmak, “Geçtiğimiz yıl Haziran ayında verdiğim bir demeçte başta kahvehanelerimiz, çay bahçelerimiz ve diğer işletmelerimizin paketli şeker kullanmasını istemiştik. Bu hem insanlara karşı bir saygı hem de tasarruftur. Valimizin şeker konusunda görüşlerine katılıyorum. Bulaşık makinesi konusu da hijyen açısından çok önemli. Ancak işletmelerin bulaşık makinesi alması ekonomik durumlarına göre değişecektir. Büyük işletmelerimiz zaten bulaşık makinesini kendi tasarrufları için almak zorunda. Bu konulara dikkat eden işletmelerin müşterisi artar. Her kahvehanemizde gazetelerimizin bulunması da bir ihtiyaçtır. Kitap köşesi bile olabilir.” dedi.

1 AY DOLU DOLU GEÇTİ 

Yaz sezonunun geride kaldığını ifade eden Hüseyin Çakmak, şunları söyledi: “Bölgemizdeki esnaflara 1 aylık gibi kısa bir süre yetmiyor. Ancak bu yıl Ramazan Bayramı ile beraber 1 ay dolu dolu iş yapıldı. Bir takım olumsuzluklar muhakkak yaşandı. Bu sıkıntıların gelecek yıl yaşanmaması amacıyla girişimlerde bulunuyoruz. Bu yıl güzel bir sezon geçirdik diyebiliriz.”

DOĞAL GAZ KONUSUNDA DESTEK BEKLİYORUZ  

Açıklamasının devamında doğalgaz konusuna değinen Çakmak, “Geçtiğimiz hafta içerisinde Sayın Valimiz, Sayın Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ile yaptığımız toplantıda, Keşan’a doğalgaz gelmesi için elektrik abone sayısının en az %60’nın bağlantı bedeli ödemesi istenirken bunun %15’e çekildiğini öğrendik. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Valimizin getirdiği olumlu hava ile 4 bin 500 kişinin bağlantı bedelini yatırdığında bu işin olacağı müjdesi verildi. Keşan’da bu konunun ciddiyeti biliniyor. Bu işin olması gerek. Bu sağlımız ve organize sanayi bölgesine yatırımcıların gelmesi açısından şart. Oda olarak esnaflarımızdan bu konudan destek bekliyoruz. Sayın Valimiz de bu işin olması için elinden geleni yapıyor.”  diye söyledi.

YAYINCI KURULUŞUN İSTEDİĞİ 20 BİN LİRA ESNAFI ZORDA BIRAKTI

Açıklamasının sonunda odaya üye esnafın Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun yayıncı kuruluşu tarafından açıklanan fiyatlar konusunda düştüğü sıkıntıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Hüseyin Çakmak, “Keşan’da yaptığımız görüşmelerde kahvene ve alkollü içecek satışı yapılan yerlerde sıkıntının büyük olduğunu gördük. Keşanlılar olarak sporu, futbolu ve futbol izlemeyi seviyoruz. Ancak yayıncı kuruluşun bu gibi alanlarda sezonluk 20 bin TL gibi bir bedel talep etmesi esnafımızı zor durumda bıraktı. Kahvehanelerimiz ve içkili lokantalarımız yayıncı kuruluşun istediği bu fiyat nedeniyle tavır alıyor. Buradan esnaflarımız ekmek yiyor. Laf olsun diye yayın almıyorlar. Bugün 20 bin TL’ye maç oynatacak kahvehane tanımıyorum.” şeklinde konuştu.