Keşan Mera Birliği Temsilcisi Mevlüt Kurnaz, dün yaptığı açıklamada, zirai ilaçların gelişi güzel olarak doğaya atılmasının çevre kirliliğine ve çeşitli hayvan ölümlerine neden olduğuna dikkat çekti.

CEZA UYGULANMALI

Tarımda kullanılan ilaç ve ambalajlarının gelişi güzel olarak doğaya atıldığını belirten Kurnaz,“Gözetim altında olmadan su kaynaklarında bu tür atıklar gelişi güzel bırakılıyor. Bahsettiğimiz ürünler çevre kirliliğine neden olan ürünler. Bu konuda bir çalışma yapılmalı. Ziraat odaları, çiftçi malları koruma başkanlığı gibi kurumlara ilgili bakanlık tarafından yetki verilerek, çevreyi kirletenlere cezai işlem uygulanmalı.” dedi.

ZEHİR SU KAYNAKLARINA ULAŞIYOR

Bazı çiftçilerin ilaçlama yaptıktan sonra makine içerisinde ilaçlı suyu gelişi güzel boşalttığını ifade eden Mevlüt Kurnaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu ilaç su kaynaklarına ulaştığından dolayı birçok canlıya da zarar veriyor. Toprak deformasyonuna neden oluyor. Ayrıca bu zehir su kaynaklarına ulaştığında, o kaynaktan su içen canlı da zarar görüyor. Doğal dengeye etki eden bir durum.”