Keşan Çiftçi Malları Koruma Başkanı Hüseyin İnce, dün yaptığı açıklamada Keşan Belediyesi Merası’nda bulunan derelerin DSİ tarafından gönderilen kepçele tarafından temizlendiğini, bu duyarlılıktan dolayı emeği geçen tüm yetkililere ve Keşanlı Edirne İl Genel Meclisi üyelerine çok teşekkür ettiklerini söyledi.

TOPLAM 13 KİLOMETRE

Göreve seçilmelerinin ardından giderilmesi için çalışmalarına başladıkları en önemli sorunlardan birinin kendi sorumluluk alanlarında kalan meralardaki derelerin bir elden geçirilmesi ve yataklarının temizlenmesi olduğunu söyleyen İnce,Bu konuda DSİ yetkililerine yaptığımız başvuru geçtiğimiz günlerde yanıt buldu ve 3 kepçe ile 15 günden fazla çalışma yürütüldü. Paşayiğit Mahallesi’nin oradan başlayarak, Yıldız Tuğla’nın arkasında kalan bölgeyle birlikte Keşan Belediyesi Merası’nda İstanbul Yolu’na kadar olan derelerin ıslahı yapıldı. Bu dere ıslahı yaklaşık 13 kilometre kadar bir mesafe tutuyor. Tarım arazilerinin yanında bulunan bu dereler zaman zaman görülen şiddetli yağışlar nedeniyle hemen taşıyor ve yayıldığı alanda bulunan mahsule zarar veriyordu. Şimdi b u durum ortadan kalkmış oldu. Çiftçi arkadaşlarımız ekim dikim yapmak için dere taşkınları nedeniyle ıslanan tarlalarının kurumasını günlerce beklemekten kurtulmuş oldu. Bize bu çalışmamızda Edirne İl Genel Meclisi’nin Keşanlı üyelerinin de yardım ve destekleri oldu. Bu güzel hizmetleri nedeniyle hem DSİ yetkililerine hem de il genel meclisi üyelerimize Keşanlı tüm çiftçiler adına teşekkürlerimizi sunarım.” dedi.

İnce, dere ıslah çalışması yapılan alanı bilgisayardaki harita üzerinde de göstererek, “Az buz iş değil ve çiftçimiz için çok yararlı bir hizmet oldu.” sözlerini bir kez daha tekrarladı.