Verilen önerge sonucu Divan Başkanlığına Ahmet Çetin Yazır, Divan Başkan Vekilliğine İsmail Boyalık, Katip Üyeliklere İsmail Çalışkan, İsmail Erdem Nalbantoğlu, Oy Tasnifçiliğine de Nezir Gülkan ve Mehmet Fatih Boyalık seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları ayrı ayrı okunarak oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra gündemin diğer maddelerinin görüşülmesine geçildi. Tek  tek ele alınarak oy birliği ile kabul edilen kararlara göre, daha önce 2 yıl olan yönetim kurulu görev süresinin 3 yıla çıkartılması, geçen yıl dekar başına çeltik için 20 lira olan sulama bedelinin 25 liraya, mısır, yonca ve bahçecilik için 10 liradan 15 liraya yükseltilmesi ve kara mahsulü sulamasının da 10 lira olması kabul edildi.

Gündem maddeleri arasında Kocadere Göleti’nde balık yetiştiriciliği yapmak isteyen bir girişimcinin Keşan İlçe Tarım Müdürlüğü’ne yaptığı başvuru da ele alındı. Genel kurul, bu konuda göletteki suyun yaz mevsiminde mümkün olan en alt seviyeye kadar kullanılması nedeniyle karşı çıkılmasına ve böyle bir girişimcilik yapılacaksa kooperatif olarak yapmak gerektiğine oy birliği ile karar verdi.

Toplantıda; yönetim ve denetim kurullarına verilecek huzur hakları da görüşülerek,  yönetim kurulu başkanına 350 TL, Başkan Yardımcısına 200 TL, yönetim kurulu üyelerine ise 100’er TL huzur hakkı ödenmesi;  denetim kurulu üyelerine ise yıllık net toplam 600 TL huzur hakkı ödenmesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından seçimlere geçildi. İki listenin yarıştığı seçimlerde Başkan Hasan Nalbantoğlu’nun hazırladığı beyaz liste 31, mavi liste ise 29 oy aldı. Buna göre, S.S. Keşan Merkez Sulama Kooperatifi’nin 3 yıl süre ile görev yapacak yeni yönetimi şu isimlerden oluştu;

 

 Yönetim Kurulu: Hasan Nalbantoğlu, Ahmet Çetin Yazır, Birol Günday, Ahmet Turpçulu, Cevat Meriç

Denetim Kurulu: Ramadan Ketenciler, Metin Dıngırdan, İbrahim Şan

Üst Birlik Temsilcileri: Hüseyin Boyalık, Şaban Gemici