Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Keşan Ticaret Borsası Mezbaha İşletmeciliği’nde bayram hazırlıklarının tamamlandığı bildirildi.

Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı ve Mezbaha İşletmeciliği Sorumlusu Hasan Özkan ile Mezbaha İşletmesi Sorumlu Yöneticisi Veteriner Hekimi Hüseyin Kadri Gültekin, Kurban Bayramı için gerekli hazırlıkların yapıldığını ifade ederek, halkın bayramda kurbanını kestirirken herhangi bir sorunla karşılaşmayacağını belirtti.

21 PERSONEL GÖREV YAPACAK

Hasan Özkan, her sene olduğu gibi bu yıl da büyükbaş kurbanların mezbaha içerisinde, küçükbaşların ise borsa bahçesinde kesileceğini dile getirerek, kesimlerin 21 mezbaha personelinin katılımıyla eksiksiz olarak yapılacağını kaydetti.

İKRAMDA BULUNULACAK

Bayramın birinci günü kurbanlarını kestirmek için mezbahaya gelen vatandaşlara ikramda bulunulacağını belirten Özkan, “Namazdan çıktıktan hemen sonra kurbanını kestirmek için kahvaltısını yapmadan gelenler oluyor. O nedenle vatandaşlarımıza küçük de olsa ikramlarda bulunuyoruz. Gün içerisinde çay, su gibi ikramlarda bulunacağız.” dedi.  

GÜLTEKİN: BAYRAMA HAZIRIZ

Hüseyin Kadri Gültekin geçtiğimiz yıl bayramın birinci günü 265 civarında büyükbaş hayvan kesimi yapıldığını ifade ederek, şunları söyledi: “Herhangi bir mekanik ya da teknik arıza olmaması durumunda yine bu bayramda da birinci gün aynı kesim sayısını hedefliyoruz. Mezbahada şuan büyük çapta eksiklikler bulunmuyor. Önümüzde bir hafta gibi süremiz var. Bu süre içerisinde mekanik kontrollerimizi tekrar yapacağız. Yeniden elden geçireceğiz. Dolayısıyla mezbaha olarak Kurban Bayramı’na hazırız. Büyük bir eksiğimiz şuanda yok.”

Kurbanlarını kestirecek vatandaşların gerekli tedbirler alınarak mezbahaya girebileceklerini dile getiren Gültekin, kurbanların kesildikten sonra parçalanacak etlerinin çarşı merkezindeki kasaplara mezbahanın servis aracıyla gönderileceğini kayıt düştü.