Proje ile köyü bir yasam merkezine dönüştürmek, köy çocukları ile şehir çocukları arasındaki bilgiye ulaşma eşitsizliğini ortadan kaldırıp eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amaçlanıyor. Proje ile ayrıca, öğrencilerde kitap okuma alışkanlığı geliştirmek, köyleri oluşturulacak küçük Bilgiye Erişim Odaları ile bilgi ve eğitim yuvası hali getirmek isteniyor.

Keşan Muhtarlar Derneği‘nin Adalı Pasajı’nda bulunan hizmet binasında gerçekleştirilen ve saat 11.00’de başlayan toplantıya, İl Genel Meclisi üyeleri Sebahattin Karaman, Mustafa Serbest, İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel,  Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörü Ertan Badem, Keşan Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kemik ve köy muhtarları katıldı.

YÜKSEL: KÖYDEKİ ÖĞRENCİLERİMİZ YAŞADIKLARI YERDE BİLGİYE ULAŞMAKTA ZORLANIYOR

Köylerde yaşayan öğrenci ve gençlerin eğitim ve bilgi birikimlerini arttırmak amacıyla hazırlanan proje ile ilgili olarak ilk konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel yaptı. Yaşamlarını köyde sürdürüp eğitim öğretim almak için taşımalı sistemle her gün Keşan’a bin 148 öğrencinin geldiğini belirten Yüksel: “Bu öğrencilerimiz günlük eğitim-öğretim bittikten sonra köylerine döndüklerinde hem öğretmenleri tarafından kendilerine verilen ödevleri yapma konusunda hem de öğrenmek istedikleri bilgilere erişmede çok büyük sıkıntılar çekiyor. Hazırlanan bu proje ile 43 köyümüze birer internet odası kurulacak ve köy muhtarlıklarının himayesinde öğrenci ve köy gençlerinin kullanımına sunulacak” dedi.

BADEM: KÖY BAŞINA 830 TL KATKI PAYI GEREKECEK

Proje Koordinatörü Ertan Badem de yaptığı bilgilendirme konuşmasında, Trakya Kalkınma Ajansı’na, Sosyal Ekonomik Destek Projesi kapsamında katılacaklarını kaydederek, şu bilgileri verdi: “Projenin toplam maliyeti 170 bin TL. Trakya Kalkınma Ajansı’nın projemizi kabul etmesinin en önemli faktörlerinden biri bizlerin bu projeye yapacağımız katkı payı. Bu payı yüzde 20 olarak düşünürsek yaklaşık olarak köy başına 830 TL gibi bir katkı sunmamız gerekecek. Proje kabul edilip uygulamaya konursa taşımalı eğitim yapılan 43 köyümüzün hepsine birer uygun büyüklüklerde internet odaları yapılacak. İçine bilgisayar, yazıcılar ve şu an için okullarımızda görülen derslerin programları yüklenecek. Tüm masraflar proje kapsamında köylere başka bir maddi yük getirmeden yürütülecek. İlk 6 ayın sonunda bu internet odalarının kullanımı köy muhtarlıklarına bırakılacak. Ayrıca en geç 15 günde bir bu internet evlerindeki bilgisayarların kontrol ve bakımları yapılacak.”

Projeyle ilgili görüşlerini ifade eden köy muhtarları, bu konuda üzerlerine düşen her türlü maddi ve manevi desteği yerine getirmeye hazır olduklarını kaydederek,  büyük bir umutla Trakya Kalkınma Ajansı’na sunulacak olan bu projenin kabul edilmesini bekleyeceklerini söylediler.