Seçim yasaklarının başlaması nedeniyle Keşan İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde dün sabahtan itibaren gözle görülür bir  “Adres Beyan” başvurusu yoğunluğu yaşanmaya başladı.

Bu yoğunluğun,  adres beyanı şu an için bir başka yerleşim yerinde olan ancak 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde Keşan’da oy kullanmak isteyen vatandaşlardan gelen talepler nedeniyle meydana geldiği öğrenildi.

ADRES BEYANI İÇİN ÜZERİNE KAYITLI RESMİ EVRAK ŞART

Keşan İlçe Nüfus Müdürlüğü, Yüksek Seçim Kurulu’nun 140/1 ve140/2 Nolu genelgeleri doğrultusunda seçim dönemi adres beyanlarını 31 Ağustos 2015 ile 10 Eylül 2015 tarihleri arasında kabul edecek. Adres beyanında bulunan vatandaşların yanlarında mutlaka kendi adlarına olmak kaydıyla elektrik, su, telefon veya noterden tasdikli kira sözleşmesi evraklarından herhangi birinin birer fotokopisi ile başvurmaları gerekiyor.  Ayrıca birlikte oturan vatandaşlar da adreste kayıtlı olan kişi ile birlikte bizzat başvurması şartı ile adres beyan işlemi yapılıyor.

İLÇE SEÇİM KURULU ONAYLIYOR

Keşan İlçe Nüfus Müdürlüğü’nün başvuruda bulunan vatandaşların adres beyanlarına ilişkin işlemlerini yaptıktan sonra bunları Keşan İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na gönderdiği ve işlemlerin burada onaylanmasından sonra geçerlilik kazandığı da belirtildi.