Keşan Orman İşletme Müdürü Mustafa Sümbül, sorumluluk sahalarındaki plantasyon çalışmalarının program dahilinde devam ettiğini bildirerek, çalışmaların yapıldığı alanlardan biri olan Korudağ mevkiinde incelemelerde bulundu.

Saat 11.00 sıralarında, Korudağ mevkiindeki plantasyon çalışmalarının yapıldığı alana giden Sümbül’e, Keşan Orman Fidanlık Şefi Orman Mühendisi Özlem Uyulgan, Keşan Orman İşletme Müdürlüğü Korudağ İşletme Şefi Süleyman Uçar da eşlik etti. Korudağ mevkiinde yapılan plantasyon çalışmaları kapsamında, yeni dikilen 1 ve 2 yıllık kızılçam fidanlarındaki son durumu inceleyen Mustafa Sümbül, çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Keşan Orman İşletme Müdürlüğü’nün özellikle kızılçam ve buna bağlı olarak endüstriyel orman plantasyonları açısından oldukça önemli bir müdürlük olduğunun altını çizen Sümbül, gerek yeşili muhafaza etmek, gerekse yaşlı ormanları gençleştirmek amacıyla bölgede çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bölgede bulunan ağaçlardan birçoğunun, büyüme işlemini tamamladığını ve bu ağaçların yerine özel seçilmiş fidanların dikildiğini kaydeden Mustafa Sümbül, “Özel tohum bahçelerinde üretilmiş Keşan orman Fidanlığı’nda yetiştirilmiş olan Bayramiç-Karaköy orijinli kızılçam fidanları kesim yapılan alanlara dikilmekte olup bundan sonraki çalışmalarda bu şekilde devam edecektir. Korudağ İşletme Şefliğimiz sınırları içerisindeki bulunduğumuz alanda, 2013 yılında 90 hektar, 2014 yılında 203 hektar’lık alanda arazi çalışmaları ve fidan dikim işleri tamamlandı” dedi.

PLANTASYON ÇALIŞMALARI 12 BİN DEKAR ALANDA YAPILACAK VE 30 YIL SÜRECEK

İstanbul Orman Bölge Keşan Orman İşletme Müdürlüğü olarak, Korudağ, Çınarlıdere, Keşan ve Enez Orman İşletme şefliklerinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Endüstriyel Orman Plantasyonları Tesisi Geliştirilmesi Projesi kapsamında 2013 yılından itibaren 962 hektar’lık alanda ağaçlandırma faaliyetleri gerçekleştirildiğini ve 1 milyon 596 bin adet kızılçam ve sahil çamı fidanı dikimi yapıldığının altını çizen Sümbül, “2015 yılı programımız 513 hektar olup; toplam 850 bin adet fidan dikilmesi hedeflenmektedir. 2015 yılı programı çerçevesinde arazi hazırlığı çalışmalarımız devam etmektedir. 2015 Sonbahar ve 2016 ilkbahar döneminde fidan dikimleri gerçekleştirilecektir. Endüstriyel plantasyon kapsamında işletme müdürlüğümüz olarak Korudağ, Çınarlıdere, Keşan ve Enez şefliklerinde yaklaşık 400 hektar olmak üzere 30 yıl boyunda toplam 12 bin hektar’lık alanda faaliyetlerimiz devam edecektir. Korudağ İşletme Şefliğimiz sınırları içerisindeki bulunduğumuz alanda, 2013 yılında 90 hektar, 2014 yılında 203 hektar’lık alanda arazi çalışmaları ve fidan dikim işleri tamamlanmış olup; 2015 yılında 125 hektar’lık alanda ağaçlandırma faaliyetleri gerçekleştirilecektir”  diye konuştu.