Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı İsmail Büyükkayhan, dün Dernek bürosunda Ramazan Ayı nedeniyle fırıncıların engellilere yaptığı indirimlerdeki sıkıntıları, eski dernek başkanı Taner Aykut ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Büyükkayhan, açıklamasına başlamadan önce tüm İslam âleminin ve Keşan Halkının Ramazan Ayı’nın hayırlı olmasını diledi. Keşan’da engellilere fırıncıların yaptığı özel bir indirim olduğunu ifade eden Büyükkayhan, bunun ramazan ayında da devamının olup olmadığını araştırdığında pide fiyatlarında engellilere böyle bir opsiyonun olmadığını öğrendiğini söyledi. Büyükkayhan, durumun böyle olmasından dolayı üzüntülerini bildikten sonra şunları kaydetti: “Normal zamanda ekmekleri engellilere opsiyonlu veren bu işletmeler ramazan ayında fitrelerinin yerine bunu engellilere indirimli verselerdi olmaz mıydı diye düşünüyorum.”

FORMALİTEDEN BAŞLADIĞIM BAŞKANLIĞIMI ASALETEN YÜRÜTME İHTİYACI DUYDUM

Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı İsmail Büyükkayhan, dernekle ile ilgili birinci toplantı sonunda bugüne kadar yapılan çalışmalar sonucunda yönetimin tamamına yakın bir değişikliğe uğradığını belirtti. Büyükkayhan, sözlerini şöyle devam etti: “Eskiden görevli olan arkadaşlarımızın yerine yedeklerden geldi. Arkadaşlarımız buradan şu veya bu şeklide ayrıldı. Benim yaptığım çalışmalarda esnaf ve vatandaşın önceki yönetim başkanını kesinlikle dernekte istemediklerini gördüm. Bunun üzerine aslında ben emaneten bu işe başlamışken konuya kendimi adapte etmek zorunda kaldım. Formaliteden başladığım başkanlığımı asaleten yürütme ihtiyacı duydum.”

ŞU ANDA TANER AYKUT’UN ÜYELİĞİ BİTTİ

İsmail Büyükkayhan, açıklamalarına eski dernek başkanı Taner Aykut’un dernekle ilgili durumuna değinirken şu bilgilileri verdi: “Bununla da beraber Taner Aykut’un dernekle ve dernekler adına kurulmuş olan iktisadi işletme ile hiçbir ilgisi kalmamıştır. Bu konuda da yönetim kurulu kararı vardır. Taner Aykut ile Mahmut Aksu imza yetkilerine sahipmiş bunların kararlarını bulduk. O kararlar da yönetim kurulu tarafından iptal edildi. Böylece bankalarda özel firmalarda şirketlerde Taner Aykut ve Mahmut Aksu’nun hiçbir yetkisi kalmadığını kamuoyuna da duyurmuş olarak bilhassa esnafların ve tüccarların benden bunu beklediklerini söyledikleri için belirtmek istiyorum. Şu anda Taner Aykut’un üyeliği bitti. Diğerleri de ister istifa ederler isterlerse de gelirler normal üyelikleri devam eder. Genel kurulda aday da olabilirler bunu zaman gösterecek. Hep negatif olaylarla karşılaşıyoruz. Ayrıca Taner Aykut’un savcılık tarafından olan bazı sıkıntıları derneğin çok büyük borçlara sokmuş olması halen SSK, Vergi ve Belediyeye derneğin borçları olduğu resmi belgelerle tarafımızdan tespit edilmiştir. Bununla ilgili ben kendilerinden tutanak almıştım. Bu bakımdan artık gereğini yapacaklar. O benim problemim değil. Sayın Taner Aykut’un dernekle hiçbir ilgisi kalmamıştır. Özellikle bunu belirtmek istiyorum.”

HER AY GELİR VE GİDER DÖKÜMÜNÜ BASIN KANALIYLA

BİLDİRMEYİ ŞİMDİDEN TAAHHÜT EDİYORUM

Son olarak İsmail Büyükkayhan, Ramazan Ayı münasebetiyle derneklerine daha önce yapılmış bazı yardımların olduğunu ve yeni almış olduğumuz bu sorumluluğu yerine getirebilmek için önce derneklerine engelli üyelerin bizzat adreslerini ve bilgilerini güncelleştirmeleri için gelmelerini beklediklerini söyledi. Büyükkayhan, “Keşanlılardan engellilerimizin içinde çok fakir olanların olduğunu gördüm. Fitre ve zekâtlarını derneğimize verirlerse onlara her ay gelir ve gider dökümünü basın kanalıyla bildirmeyi şimdiden taahhüt ediyorum. Eğer böyle garantili bir yardıma evet derlerse diyeceklerine inanıyorum teşekkür ediyorum.” diyerek Keşanlı yardımseverleri derneklerine yardım yapmaya davet etti.