Keşan Ortopedik Engelliler Derneği, ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalyelerini teslim etti.

Keşan Ortopedik Engelliler Derneği geçen Cumartesi günü ihtiyaç sahiplerine, derneğe hediye edilmiş olan tekerlekli sandalyeleri teslim etti. Tekerlekli sandalyelerin 2 tanesinin Eczacı Osman Sayan, diğerinin ise isminin belirtilmesini istemeyen hayırseverin hediye ettiği bildirildi. Dernek Başkanı İsmail Büyükkayhan tarafından teslim edilen tekerlekli sandalyeleri Bayram Ali Büyüm, Fatma Korkmaz, Cemile Yeşil ve Nefize Gökalp aldı.

Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı İsmail Büyükkayhan, çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, “Eczacı Osman Sayan derneğimize iki tane sandalye hediye etmiştir. Diğer sandalyemiz de isminin açıklanmasını istemeyen bir kişi tarafından derneğimize hediye edilmiştir.” dedi.

Keşan’daki engellilerin en büyük sıkıntılarından birinin de ulaşım sıkıntısı olduğunu dile getiren Büyükkayhan, “Sandalyeler dışında da Keşan halkı çok duyarlı olmaktadır. Engellilerimizin en büyük sıkıntısı ulaşım sorunudur. Ulaşım sorunumuz hala düzelmemiştir. Bunu özellikle Belediyemiz Ulaştırma hizmetlerinden bekliyoruz. TOKİ Konutlarından Halk ekmek fırınına kadar olsa bile belediye otobüsleri 1 saat ara ile sefer yapsa bizim engellilerimizin daha çok rahatlayacağına inanıyorum. Çünkü Minibüslerden yararlanamıyoruz. Ulaştırma müdürlüğü engelliler için pek bir şey yapmıyor. Belediyemizin bu şekilde bir uygulama ile engellilerimizi ücretsiz taşıma hizmeti vermesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Engellilerin ekonomik destekten çok ilgiye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Büyükkayhan, “Ayrıca engellilerimizin ekonomiden fazla ilgiye ihtiyaçları var. Halk eğitimde yeni başlatılan el sanatları kursu ile yardımcı olarak kendi ihtiyaçlarını kendileri karşılayabilecekleri ortamlar yaratmaya çalışıyoruz. Keşan Halk eğitimi merkezi ile de görüşmeler yapıyoruz. Engellilerimiz bundan sonra kendi meslekleri ile kazanç sağlayacaklar.” dedi.