Keşan Oto Galericiler Sitesi Başkanı Ali Uslu, dün yaptığı açıklamada, sakin geçen Ramazan günlerinin ardından bayram öncesi piyasada az da olsa bir canlanma beklediklerini kaydetti.

 

AZ DA OLSA BİR CANLANMA BEKLİYORUZ

 

Yaz aylarını ve önümüzdeki iki bayramı otomobilsiz geçirmek istemeyen vatandaşların, sıfır otomobillere yapılan ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) zammı ve kurdaki hareketlilik nedeniyle ikinci el otomobilleri tercih ettiğini belirten Uslu, sakin geçen Ramazan günlerinin ardından bayram öncesi piyasada az da olsa bir canlanma beklediklerini ifade etti.  Uslu, otomobil piyasasının 2014 yılında vergi, KDV artışları ve kur dalgalanmaları nedeniyle olumsuz etkilendiğini belirterek, bu tablonun bayram ve sonrasında yaşanacak hareketlilikle dağılacağını tahmin ettiklerini dile getirdi. 

 ARAÇLARIN KİLOMETRE KAYITLARINA BAKILMALI

 

Yaz aylarının son 2 yıldır daralan ikinci el otomobil pazarı için bir dönüm noktası olmasını temenni ettiklerini söyleyen Ali Uslu, "Ramazan bayramı ve sonrasında tatil planı yapanlar otomobil satın alma tercihlerini 2. elden yana kullanıyor. Talep nedeniyle fiyatlar bir miktar artsa da bu otomobil piyasasında canlanmaya neden oldu" dedi. Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldığını bu nedenle piyasada hareketlenme beklediklerini de dile getiren Uslu, şöyle konuştu:  "Ramazan sonrasında insanlar tatile çıkacağı için hareketlenme olacaktır. Vatandaşlarımıza, ÖTV ve KDV'den dolayı ikinci el araç almalarını tavsiye ediyoruz. 2014 yılında piyasalarda bir gerginlik var. Ancak bu gerginliğin bu bayram haftasında son bulacağını düşünüyoruz. Zaten vatandaşlarımızın tercihi de genellikle 2. el otomobiller oluşturuyor. İkinci el otomobillere olan talepler fiyatları bir miktar yukarı taşısa da bu artış galerici esnafımızdan değil, araçlara olan talepten kaynaklanıyor.  Vatandaşlarımız, ikinci el araç alırken 1-2 yaşında ve az kilometre yapmış araçları tercih etmeli. İnternetten alacaklarsa, güvenilir yerlerden araç alınmalı. Vatandaşlarımız, karşılarında muhatap bulmalı. Araçların kilometre kayıtlarına baktırmalı. Araçları mutlaka servislere göstermeli."