Keşan Şehirlerarası Otobüs Terminali İşletmecileri Derneği Başkanı Zafer Sarıkeçe, dün yaptığı açıklamada Keşan Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yaşanan Ramazan Bayramı yoğunluğu hakkında değerlendirmelerde bulundu ve “Keşan bayramda misafire doydu” dedi.

YAZ SEZONU BU YIL EYLÜL SONUNA KADAR SÜRER

Ramazan Bayramı nedeniyle Keşan Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde her yıl olduğu gibi bu yıl da beklenenin üzerinde yolcu yoğunluğu yaşadıklarını belirten Sarıkeçe, şunları söyledi: “Özellikle Saros Körfezi’ne gelen tatilcilerimiz nedeniyle oldukça yoğun bir bayram yaşadık. Biz bu yoğunluğu bekliyorduk ve terminal esnafı olarak hazırdık. Bizim deyimimizle bu yoğunluk bitti ve hedefimiz Ağustos ayı sonu. Okulların açılması ile birlikte biraz daha yoğunluk yaşarız ama bayram kadar yoğun olacağını düşünmüyorum. İnşallah bu yıl tatilci sezonu Eylül ayı sonlarına kadar sürer ve tekerleklerimiz dönmeye devam eder. Çünkü insanlar bayramın yaz sezonunun ortasına gelmesi nedeniyle biraz daha tatil planlarını ötelediler. Bayram sonu itibariyle tatilci yoğunluğunun devam edeceğini düşünüyorum. Ben, bölgemizin tatilci kalitesinin artması ile birlikte Saros’un çok insanla değil, az ancak ekonomik anlamda gelir getiren bir merkez haline geleceği kanaatindeyim. Çünkü yaşanan insan yoğunluğu nedeniyle hizmet anlamında verim düşerse insanlar der ve bir daha bölgemize gelmek istemez. Bölge olarak ilk olarak kendimizi düzelterek geliştirmemiz gerekmektedir. Her yıl aynı fiyat ve aynı hizmet kalitesi tatilcilerimize sunarsak bölgemiz misafirsiz kalmaz.”

HERŞEYE RAĞMEN BEREKET VERSİN DİYORUZ

Keşan Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin, yaşanan bayram yoğunluğunda fazla role sahip olmadığını ve gelen tatilcilerin %60’ının kendi araçları ile geldiğini ifade eden Sarıkeçe, “Bayramda genellikle beldelere yapılan taşımacılıkta bir hareket vardı. Arife günü ve bayram dönüşü yaşanan trafik yoğunluğu benim ne demek istediğimi açıkça ortaya koydu. Keşan’dan Yenimuhacir Kavşağı’na kadar kırmızı ışık kuyruğu vardı. Erikli Sahili ise tam bir araç bolluğu yaşadı. Her zaman dile getirdiğim gibi; biz yaz sezonunda büyük beklentiler içine giriyoruz. Çünkü yaz sezonunda kazandığımız ile kış sezonunu geçirmek zorundayız. Önümüzdeki yıllarda da Ramazan Ayı’nın yaz sezonuna denk gelmesi sektörümüzü biraz daha etkileyecek ancak her şeye rağmen bereket versin diyoruz.” şeklinde konuştu.