Keşan ROM-DER (Keşan ve Köylerinde Yaşayan Romanları Tanıtma, Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği) Başkanı Fahrettin Savcı, dün yaptığı açıklamada hazırlayacakları proje ile yılın her günü hizmet verecek aşevi açmak istediklerini belirtti.

Öncelikle geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen genel kurul sonrası yapılan görev dağılımı hakkında bilgi veren Savcı, kendisinin tekrar başkanlık görevine getirildiğini ifade ederek, Başkan Yardımcılığına Selim Uyar, genel sekreterliğe Hakkı Yilber, saymanlığa Levent Uçar ve sosyal işler sorumluluğuna ise Kadir Gözeri’nin getirildiğini bildirdi.

Fahrettin Savcı, Avrupa Birliği Bakanı’nın da katıldığı bir toplantıya katılacağını ifade ederken, ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan da bir randevu talep ettiklerini dile getirdi. Hazırlayacakları proje ile sadece Ramazan Ayı’nda Roman vatandaşlara değil, yılın 365 günü tüm ihtiyaç sahibi vatandaşlara aşevi kapısının açık olacağını kaydeden Savcı“Keşan ROMDER olarak Keşan’ımıza 12 ay hizmet veren bir aşevi kazandırmayı planlıyoruz. Bunun için altyapımız hazır. Gerekli çalışmaları tamamladık. Bu aşevinde gerçekten ihtiyaç sahibi,sıcak yemeğe muhtaç kişilere 365 gün yemek çıkarmayı düşünüyoruz. Burada en dikkat çeken noktada bu aşevi sadece Roman vatandaşlara değil, tüm Keşan halkına açık olacak. Keşan’daki ihtiyaç sahibi herkese aşevimizin kapısı açık olacak. Bununla ilgili altyapımız hazır. Gerekli çalışmalar kısa süre içersinde yapılacak. Ayrıca gençlerimizin spora kazandırılmasıyla ilgili bir takım çalışmalarımız olacak. Ama bizim önceliğimiz 365 gün tüm Keşan’a hizmet veren bir aşevi hazırlamak. Bu konuda gerekli Avrupa Hibe Fonu’ndan da destek almayı düşünüyoruz. AB Fonlarında Trakya’da pilot bölge olarak seçildi. İnşallah bu konuda önümüzdeki günlerde gerekli yol kat edilecektir. dedi.