HABER MERKEZİ

Etkinliklerinde çok farklı doğal ortamların yanında yerleşim yerleri ile temasları da olan dernek üyelerinin gittikleri yerlerde tahrip olmuş birçok Türk Bayrağı ile karşılaştıklarını beyan ederek üzüntülerini dile getirdiler.
SARDOS Dernek yönetimi konu hakkında şu ifadelerde bulundu; “Dernek olarak yıl boyunca bisiklet, doğa yürüyüşü, sosyal etkinlikler, kampçılık ve fotoğrafçılık faaliyet alanların etkinliklerimiz olmaktadır. Yaptığımız bu etkinliklerde, bir bahçe kenarında, bir kulübede, şantiyede, evde, kamu binasında ve benzer yerlerde Türk bayrağı asıldığını görmekteyiz. Oysa bayrak kanunu açık olup nerede ve hangi durumlarda bayrak asılacağı belirtilmiştir. Bayrak, Türk milletinin yüreğinde duygusal ağırlığı olan özel bir obje olduğunu hepimiz biliyoruz. Türk milletinin bu yüce sevgisini tartışmaya dahi açmak anlamsız olur. Hatta kanunların verdiği yetkiye dayanarak asılmasına engel olmak bile büyük tartışmalara sebep olabilir. Biz burada bayrağın asılmasına değil asılan bayrakların kendi haline bırakılarak bir süre sonra yıpranıp olumsuz görüntüsü üzerinde duruyoruz.”

“ZAMAN ZAMAN DA CİDDİ TEPKİLERLE KARŞILAŞIYORUZ”
Faaliyetlerinde sürekli yanlarında bayrak taşıdıklarını, yıpranmış bayrakları da değiştirdiklerini dile getiren SARDOS Dernek yönetimi, devanıda şunları söyledi: “Bazen de ilgili kişilere yıpranmış bayrağı değiştirmesi konusunda telkinlerde bulunuyoruz. Zaman zaman da ciddi tepkilerle karşılaşıyoruz, bizleri kendilerinin bayrak sevgisini sınamakla itham edebiliyorlar. Ne yazık ki vatandaşlarımız ve ilgili kurum ve kuruluşlar da bu konuda yeterli duyarlılığa sahip değil. En büyük dileğimiz, vatandaşlarımızın, kolluk kuvvetlerimizin, muhtarlarımızın hatta her Türk vatandaşının böyle bir bayrak gördüğünde ilgili kişiyi uyarmasıdır. Unutulmamalı ki, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ülkemizi işgal eden ülkenin bayrağını bile 'Bayrak bir milletin onurudur ne olursa olsun yerlere serilmez ve çiğnenmez' cümlesiyle tarihe not düşmüş, bayrağın önemini vurgulamış ve yerden kaldırtmıştır. Türk milletini temsil eden, rengini şehitlerimizin kanından alan, onurumuz ve şerefimiz olan bayrağımızı astığımız yerde sürekli kontrol edelim. Bayrak ile birlikte gönüllerin ve onurun yıpranmasına müsaade etmeyelim.”