SONGÜL KONAR

Dernek ilk olağan genel kurulunu 12 Mayıs 2019 tarihinde yaptı. Genel kurula; genel kurul üyelerinin yanı sıra İlçe müftüsü Mehmet Yiğit ve AK Parti İl Genel Meclisi üyesi İsmail Keleş de katıldı. Genel kurulda İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit Camiler hakkında bir değerlendirme yaparak yeni yapılacak “Keşan Sarıkız Cami” ile ilgili de görüşlerini paylaştı.

İl Genel Meclisi üyesi İsmail Keleş de Keşan’a yeni bir caminin yapılması için böyle bir teşebbüsten dolayı genel kurulda bulunmaktan dolayı memnuniyetini belirtti. Caminin yapılması ile ilgili gerekli yardımlar konusunda da yardımcı olacağını belirterek caminin yapılmasına vesile olanlara teşekkür etti.

Feyzullah Koçak’ın divan Başkanlığına getirilmesi neticesinde genel kurulun gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Dernek geçici Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Açar, dernek çalışmaları ile ilgili faaliyet raporunu genel kurula sundu.

İlçenin gelişme ve de nüfus artışı paralelinde Aşağı Zaferiye Mahallesinde konutlaşmalar olduğunu ve olmaya da devam edeceğini ifade eden Açar, “Konutlaşmalar neticesinde nüfus artışı ile birlikte mevcut camilerin konumları da dikkate alındığında ibadet edilecek yeni bir mekâna ihtiyaç duyulmuştur. Bu itibar ile Aşağı Zaferiye Mahallesi sakinleri tarafından mahallede yeni bir caminin yapılması konusunda 2016 yılında imza kampanyası başlatıldı. Toplanan imzalı talepler, 19 Ekim 2016 tarihinde ilçemiz Kaymakamlık makamına ve de Belediye Başkanlığına verildi.  Neticesinde gerek Kaymakamlık gerekse Belediye Başkanlığı bu konudaki talepleri uygun gördü. Kaymakamlık konu ile talebi ilçe müftülüğüne havale etti. İlçe müftülüğü de bu konudaki talebi olumlu buldu. Dönemin Belediye başkanı Mehmet Özcan’da bu konudaki talep ile yakinen ilgilendi. Neticesinde belediyemiz Aşağı Zaferiye Mahallesi Evgen Sokak No:16 parselde kayıtlı olan taşınmazın, ibadet hane olarak tahsisini yaptı. 28 Şubat 2019 tarihli encümen kararı ve 07 Mart 2019 tarihli meclis kararıyla mevcut arsanın ilçe müftülüğüne tahsisi yapıldı. Bütün bu çalışmalar yapılırken bir taraftan da kurulacak camiinin adının konulması ile birlikte cami yaptırmak için bir derneğe ihtiyaç duyulmuştur. Camiinin yapılacağı mevkii dikkate alınarak mahalle ile özdeşleşmiş olan ‘Sarıkız’ sıfatı dikkate alınarak camiinin ismi ‘Keşan Sarıkız Cami’ olarak isimlendirilmesi uygun görülmüştür.” dedi.

“DUALARININ YANINDA MADDİ DESTEKLERİ DE BEKLENTİMİZDİR”

“Keşan Sarıkız Cami Yaptırma, Yaşatma ve Onarma Derneği” kuruluş çalışmalarına başlanıldığını dile getiren Açar, sözlerine şöyle devam etti: “Dernek, kuruluş çalışmaklarını tamamlayarak 1 Mart 2019 tarihinde kaymakamlık makamına müracaatını yapmıştır. Valilik makamının 07 Mart 2019 tarih ve 22-010-184 kütük numarası ile de derneğin kuruluş kaydı yapıldıktan sonra dernek tüzel kişilik kazandı. Bu çalışmaların akabinde geçici yönetim kurulu üye kayıtlarını başlanıldı ve üye kayıtları devam etmekte. Dernek tüzüğünün ilgili maddeleri gereği olağan genel kurul yapıldı. Ne güzel bir tesadüftür ki gerek belediye meclisi kararının gerekse valilik makamının onay verdiği tarihin aynı güne tesadüf etmesi ve de bu günün de üç ayların başlangıcı Regaip Kandilinin eda edildiği güne de tesadüf etmesi bir bakıma bizleri de mutlu etti.  Mimari proje çalışmaları başlatılmış ve ilk etapta sağlanacak maddi destekler neticesinde yakın bir zaman dilimi içerisinde cami temeli atılacaktır. Sağlanacak maddi destekler neticesinde caminin ibadete açılması hedeflenmiştir. Takdir edilir ki bu gibi eserlerin; kamu desteklerinin yanında hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile de vücut bulmakta, anlam kazanmaktadır. Bu itibar iledir ki hayırsever vatandaşlarımızın dualarının yanında maddi destekleri de beklentimizdir.”

Açar sözlerini şöyle sonlandırdı: “Gelinen nokta itibari ile Aşağı Zaferiye Mahallesi halkının bu konudaki taleplerini değerlendirip böyle bir camiinin yapılması anlamında onay veren başta ilçe kaymakamımız Nuri Özder’e, özellikle yer tahsisi konusundaki çalışmaları yakinen takip eden dönemin Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a teşekkür ediyoruz. Bundan sonrada ilimiz ve ilçemiz yönetimlerinde bulunan ve bulunacak tüm yetkililerimiz ile birlikte halkımızın desteği de beklentimizdir. Ayrıca bütün bu süreç içerisinde özellikle ilçe müftümüzün de bu caminin yapılması konusundaki ilgisinden dolayı da kendisine de müteşekkiriz. Bundan sonrada seçilecek yönetime de yakın ilgisinin esirgemeyeceğini de biliyoruz.”

Açar’ın konuşmasının ardından faaliyet raporu genel kurul tarafından ibra edildikten sonra yeni yönetim organlarının seçimine geçildi.

Seçim neticesinde;

Yönetim kurulu; Lütfü Açar, Abdurrahim Turan, Ahmet Koçaş, Ali Yüksel, Aydın Akça, Zeki Girişen, Murat Arhatır’dan oluştu.

Denetim kurulu da; Feyzullah Koçak, Mümin Çevik, Yılmaz Altın’dan oluştu.