Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Satır Et konusunda 2 yıldır sürdürdüğü markalaşma sürecine yeni bir adımla devam ediyor. Son olarak, Satır Et’in internet üzerinde Türkçe, İngilizce ve Yunanca tanıtımı amacıyla, Spektra Bilişim adlı kuruluşla bir protokol yapıldığı öğrenildi.

Keşan TSO Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve Yönetim  Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Helvacıoğlu, "Son anket çalışmasının da gösterdiği üzere gerek Saros Körfezi'nin gerekse Keşan'ın yöresel markalarının internet tanıtımları için daha fazla efor sarfetmemiz gerek. Spektra Bilişim de tecrübeleri, bölgeyi bilmesi itibariyle bu yolda omuz omuza yürüyebileceğimiz iyi bir yol arkadaşı. Satır Et konusunda sadece Türkçe yeterli olamayacağı için ilaveten hem İngilizce hem de Yunanca çalışmalar yapmak gerek." diyerek, özellikle Çanakkale-Edirne ve İstanbul-Yunanistan hattının kesişim noktasında yer alan Keşan'ın ideal bir mola verme yeri olarak algılanması ve yolculuk yapanların 'Satır Et' molası vermesini amaçladıklarını söyledi.

Toplantıda söz alan Spektra Bilişim Yetkilisi Koray Dağlar da, tanıtım sürecinde Satır Et'in doğru tanıtılması kadar,  Keşan TSO Satır Et Komisyonu’nun belirlediği standartlara uyan firmaların tanıtımının yapılacağını, bu standartlara uyma taahhüdü vermeyen firmaların asla sistemde yer alamayacaklarını ekledi. Satır Et'in ülkede ve yurtdışında hakettiği değeri alması için çabalayacaklarını söyleyen Koray Dağlar, tanıtımın ilk aşamasında www.satir-et.com sitesini açacaklarını ve burada sertifikalı firmaları doğru olarak tanıtacaklarını söyledi.

www.satir-et.com sitesinde firmalar "Nerede yenir?" ve "Nereden alınır?" diye iki sınıfta toplanıyorlar ve firmalar hakkında telefon, faks, sorumlu müdür, alkol durumu, rezervasyon ve alkolsüz kişi başı ortalama hesap gibi detay bilgilerinin yanında tüm firmaların Google Maps üzerinde yerlerinin işaretlenmesi ile hem internet üzerinde,  hem akıllı telefonlar yoluyla hem de navigasyon cihazları ile kolayca bulunması sağlanacak.

Mustafa Helvacıoğlu ayrıca Elektronik Mühendisi olan Koray Dağlar'dan yakın bir tarihte internetin en büyük sıkıntılarından biri olan "Google'da üst sıralarda çıkma" konusunda Keşan TSO üyelerine bir de seminer verme sözü aldı.  Seminer önümüzdeki aylar içerisinde gerçekleştirilecek.