Keşan Sebze, Bakkal ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı İbrahim Aldanmaz, geçen Cumartesi günü yaptığı açıklamada, pazaryerlerinin vatandaşlar için alışveriş yapılacak en güvenli yerler olduğunu söyledi.

GÜVENLİ GIDANIN ADRESİ PAZARYERLERİDİR

“16Ekim Dünya Gıda Günü” nedeniyle ulusal düzeyde yayın yapan televizyon ve gazeteler ile yerel basında günün önemine ilişkin bazı programlar hazırlanıp, yayınlar yapıldığını ve vatandaşların bilinçlendirilmesine çalışıldığını söyleyen Aldanmaz, “Bu tür çalışmaları oda olarak sonuna kadar destekliyoruz. Vatandaşlarımız, parasını ödeyerek aldıkları her ürünün sağlıklı ve hijyenik şartlarda üretilip üretilmediğinden,  büyük alışveriş merkezlerinin tezgahlarına konan malın bayat mı taze mi? Olduğundan hiçbir şüpheleri olmamaları gerekir. BU nedenle pazaryerleri vatandaşlarımızın güvenli gıda alışverişi yaptığı en düzgün yerler pazaryerleridir. Vatandaş tezgâhta alacağı malı görür, isterse dokunur ve fiyatını da uygun görür ise ister paketlendiği kadar değil ister yarım kilo ister daha fazla isterse de yarım kilodan bile az alır. Halkımızın da alışverişlerinde ilk önce akıllarına pazaryerlerinin gelmesinin de nedeni esnafa duyulan güven ve alacağı malın mutlaka taze olacağı inancıdır” dedi.

ÜÇÜ, BEŞİ ARAMAYIZ

Pazarcı esnafının laf yerindeyse gönlünün bol olduğunu terazide ağır gelen tarafın her zaman vatandaştan yana olan taraf olmasına büyük özen gösterdiğini de söyleyen Aldanmaz,”Pazarcı esnafı 10 kuruşun, 25 kuruşun hesabını yapmaz. Ama bir alışveriş merkezinde alınan her malın 5 gramının bile kasada parası ödenir. Pazarcı esnafı malını akşam halden alır sabah tezgâhına koyar ve satar, oysa alışveriş merkezlerinde bir malın hangi tarihte geldiğini bir tek o işyerinde çalışanlar bilir. Vatandaş eğer taze malı ayırt etme konusunda bilinçli değilse laf yerindeyse çöpe gidecek ürünü sepetine koyup parasını öder. Bir de eve gittiğinde yanlış alışveriş yaptığını anlayıp, alışveriş merkezini işletenlerin çöpe atacağı ürünü kendisi bir de para ödeyerek çöpe atar” şeklinde konuştu.

HAFTANIN 4 GÜNÜ VATANDAŞIN HİZMETİNDEYİZ

Aldanmaz, saplıklı ve güvenli alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar için Cumartesi günleri kurulan pazarın yanı sıra değişik mahallelerde 3 tane de semt pazarı kurulmakta olduğunu da vurgulayarak, “Pazarcı esnafı halkımızın taze ve güvenli aynı zamanda da hesaplı alışveriş yapabilmeleri için haftanın 4 günü hizmetinde. Keşan pazarı halka verdiği bu güven nedeniyle Trakya’nın en büyük pazarı olma özelliğini taşıyor. Hizmet bizden takdir halkımızdan” diye konuştu.