Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mahmut Demirkan, dün yaptığı açıklamada, Enez yolunun Kılıçköy’e kadar olan kısmının kapatılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.  

BU YOL YOĞUNLUĞU TAŞIYAMAZ

Okulların kapanması ve turizm sezonunun başlamasıyla birlikte sahillere giden yollarda yaşanan yoğunluğa dikkat çeken Demirkan, “Okulların tatil olmasıyla birlikte yollarımızda yaşanacak olan yoğunluğu aylar öncesinden tahmin edebiliyoruz. Sahillere, Enez yolunun kapatılmasının ardından tüm taşıtlar aynı yolu kullanarak ulaşacak. Yani Erikli yolu. Erikli yolundan Mecidiye, Çeltik, Erikli, Mercan, Karlıköy’e ulaşım sağlanıyordu. Buna ilave olarak Enez’e veya Enez yönündeki sahillere gidecek olan araçlar da yolun kapatılmasının ardından bu yolu kullanacak. Erikli yolu mevcut araç yoğunluğunu kaldırmayan bir yol. TIR’ların da çalışmaları devam ediyor. TIR’lar ile ilgili saat sınırlaması konmasına rağmen Enez yönüne gidecek olan araçların bu yola yönlendirilmesi nedeniyle Erikli yolunda araç yoğunluğu artacak.” dedi.

ÖNLEMLER ARTTIRILMALI

Enez yolunun kapatılmasının ardından Erikli yolunda çok daha sıkı önlemlerin alınması gerektiğini ifade eden Mahmut Demirkan, sözlerini şöyle tamamladı: “Erikli yolunda bu yaz 2-2,5 km uzunluğunda konvoyların oluşacağına şahit olacağız. Bu nedenle Enez yolunun yapımının en kısa zamanda tamamlanması veya yapım çalışmalarının yaz sonuna ertelenmesi gerekiyor. Yapım çalışmalarına başlanmasında da bir zamanlama hatası mevcut.

BÜYÜKDOĞANCA YOLU ÇOK DAR

Yaz sezonunun başlamasına çok az bir süre kala çalışmalara başlandı. Bölge nüfusumuzun iki katına çıktığı bir dönemde yolun yapımına başlanmamalıydı. Yazın yollarımızdan geçen araç sayısı katlama olarak artıyor. Öğreğin Erikli yolundan kışın 2 bin araç geçiyorsa yazın bu rakam 5 binlere yükseliyor. Bence Enez yolunun yapımı için yaz sezonunun geçmesi beklenebilirdi. Alternatif olarak gösterilen Büyükdoğanca yolu da çok dar ve stabilize. Bu yolda da trafik sorunu olacaktır. Ya bu çileyi çekeceğiz ya da yolun yapımını yaz sezonu sonuna erteleyeceğiz.”