Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), yardıma muhtaç ailelere yaptığı kömür yardımlarını geçen Pazartesi gününden itibaren dağıtmaya başladı.

Keşan Radyolink Yolu üzerinde bulunan Keşan Köy Hizmetleri tesislerinde yapılan dağıtımın şehir merkezine uzak olması vatandaşların çeşitli şikâyetlerine neden oluyor.

GEÇMİŞTE DAĞITIM BÖYLE YAPILMIYORDU

Kömürlerini almak için gelmekte, götürmek için yükleme ve taşıtmada zorluk yaşadıklarını belirten vatandaşlar, “Keşke dağıtımlar daha önceki yıllarda olduğu gibi Yenimescit Mahallesi’ndeki meydanda yapılsaydı ya da kamyonlar mahalle aralarına girip vatandaşın kömürünü kapısının önüne koysaydı. Bu iş Gelibolu ve Malkara’da böyle yapılmış. Yetkililerden bu konuda anlayış bekliyoruz” dediler.

KÖMÜRÜ TAŞITMAYA PARAMIZ YOK

Mesafenin evlerine uzak olması nedeniyle kömür taşıyan kamyonlara 20-25 lira nakliye parası vermek zorunda olduklarını da belirten vatandaşlar, şöyle konuştu: “Parası olan veriyor olmayanlar da nakliyeyi kömüründen bir kısmını nakliyeciye vererek taşıtıyor. Cebimizde ekmek almaya para yokken devletin verdiği kömürü taşıtmak için para bulmanın derdine düştük”

TOKİ’DE OTURANLARIN HAKLARI ORAYA BIRAKILACAK

Bu arada Keşan Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı tarafından köylerde yapılan kömür yardımının bir süre önce tamamlandığı, TOKİ Sosyal Konutları’nda yaşayan vatandaşların kömür haklarının topluca buraya bırakılacağı öğrenilirken, mahallelerde yaşayan yaklaşık 2 bin 400 kişiye 1 er ton kömür dağıtımı gerçekleştirileceği öğrenildi.