“Arta kalan krediden TSO üyeleri de faydalanabilecek”

Murat Arkan

 

Keşan TB (Ticaret Borsası) Yönetim Kurulu Nefes Kredisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Keşan TB Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük, Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Korucu ve Üzeyir Küçükyaman, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi M. Fatih Boyalık, Genel Sekreter Emine Kaymak’ın katıldığı basın açıklamasında, Nefes Kredisine Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin de Nefes Kredisinden faydalanabileceği bildirildi.

KEŞAN TB ÜYELERİ BU TARİHTEN SONRA GİDİP İŞLEMLERE BAŞLAYABİLİR

Hükümet ile Odalar ve Borsalar Birliği üst yönetiminin Türkiye’de ekonomiye katkı sağlamak amacıyla Nefes Kredisi kararı aldığı bilgisini veren Keşan TB Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük, “Bugün bu Nefes Kredisi kapsamında kurum olarak 2 milyon olarak bu oluşuma destek verdik. Burada 1 milyon Denizbank’a, 1 milyon TL’lik diğer kısmını da Ziraat Bankasına yatırıyoruz. Nefes kredisi organizasyonuna Ziraat Bankası ve Denizbank iştirak etti. Anlaşmalar imzalandı. Bu tarihten itibaren paramızı biz 1 yıl süreli %7.50 ile bankalara bağlıyoruz. Üyelerimizde %9.90 ile bu krediden faydalanacaktır. Öncelikli olarak Keşan Ticaret Borsası üyeleri bu bankalara bu tarihten sonra gidip işlemlere başlayabilir. Bizim kurum olarak bu konuda 150 bin TL’ye kadar üye başına kredi sağlamış olacağız. Yatırdığımız rakama istinaden 20 milyon lira toplamda üyelerimiz kredi kullanacak. Eğer üyelerimize verilen nefes kredilesinden arta kalırsa, yine yönetim kurulu kararı ile ve Odalar ve Borsalar Birliğinin kararı ile kalan kısmına da Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine de kullandırabileceğimizi bilmenizi istiyoruz. Bugün itibariyle borsayla ilgili Ziraat Bankasına, Denizbank’a gidip 150 bin TL’lik müracaatlarını yapabilirler. Üst Limit 150 bin TL. Banka herkese 150 bin TL kullandıracak diye bir şey yok.  Kimine 50 bin TL, kimine 80 bin TL, kimine 150 bin TL kullandırır. Başvurmuş olanlar var. Bu duyuruyu sizlerle ve kamuoyuyla da paylaşıyoruz. Ayrıca tüm üyelerimize mesaj yoluyla ve sosyal medya yoluyla da üyelerimize bugünden itibaren işlem yapılabilir diye duyuruyu yapacağız.” dedi.

20 MİLYON BİR KAYNAK SAĞLAMIŞ OLUYORUZ

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Korucu da Keşan TB’nin yatırdığı paranın10 katı kadar üyelerine kredi limiti açıldığını söyledi.  Korucu, “Biz 2 milyon yatırdığımız için üyelerimize 20 milyonluk bir kaynak sağlamış oluyoruz. Tüm üyelerimizin kullandığını düşünürsek tamamı 150 bin TL kullanır gibi. TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği)’un belirlediği üst limit 150 bin TL’dir.” şeklinde konuştu.