TKP (Türkiye Komünist Partisi) Keşan İlçe Örgütü, geçen Cumartesi günü, düzenlenen program ile açıldı.

Saat 14.00 sıralarında Terziler Sitesi Kat: 2 No: 76 adresinde bulunan İlçe Örgütü merkezinde başlayan açılış programına, TKP Merkez Komite Üyesi Erkan Baş, TKP Keşan İlçe Başkanı Mustafa Alan, CHP İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Ürfet Ürkmez, DSP İlçe Başkanı Cem Akgül, CHP Keşan Belediye Başkan aday adayı Ufuk Kanışkan, CHP İpsala Belediye Başkan Adayı Cenan Tetik, partililer ve vatandaşlar katıldı.


 Açılış programını başlatan İlçe Başkanı Alan, önce katılımcıları için bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Daha sonra Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Alan, söz aldı. Alan, konuşmasında TKP’nin temel amacı hakkında bilgi verdi.



BAŞ: BU TARZ AÇILIŞLAR BİZİ HEYECANLANDIRIYOR

Erkan Baş ise, ülke gündemine ve parti çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bina açılışının TKP açısından bir başlangıç olmadığının altını çizen Erkan Baş, “Bizler için örgütlenme çalışmasının esası; bölgedeki devrimci, sosyalist ve komünist birikimi biraraya getirmek ile başlayan uzun bir süreçtir. Belirli bir olgunluğa geldiğine inandığımız noktalarda parti binalarımızı açmaya başlarız. Dolayısıyla bu tarz açılışlar bizi heyecanlandırıyor.” dedi.

Türkiye’de yaşanan her türlü siyasi olayın önemli olduğunu dile getiren Baş, “Ülkede yaşanan olayları artık Haziran sonrası Türkiye’de yaşıyoruz gerçeği ile birlikte ele almalıyız. İşin esası burada. Bu bina Haziran sonrası Türkiye’de açıldığı için de bizler açısından çok önemlidir. Teori Tayyip Erdoğan iktidarının bittiğini söylüyor. Haziran öncesindeki gibi AKP bu ülkeyi yönetemez. Artık eskisi gibi bir AKP iktidarı ile karşı karşıya değiliz. Biz diyoruz. AKP bir misyon partisiydi. Kaşıkla veriyorsa kepçe ile alacak. 12 yıllık mücadelemiz olmasaydı; sonucunda ne olurdu ne de büyük bir halk hareketi olurdu.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından parti merkezinin açılışı gerçekleştirildi.