Edirne Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yapılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitim ihalesini Keşan Ticaret ve Sanayi Odası aldı.

İhale kapsamında Edirne ili dahil tüm ilçelerde yapılacak uygulamalı girişimcilik eğitimleri bundan sonra Keşan TSO tarafından gerçekleştirilecek.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, istihdamın arttırılmasını ve işsizliğin önlenmesini sağlamak amacıyla Edirne genelinde düzenlenecek olan tüm Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin Keşan TSO tarafından organize edileceğini bildirdi.

TOPLAM 175 KİŞİYE VERİLECEK UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ’NDE KEŞAN TSO YÜKLENİCİ KURUM OLDU

Helvacıoğlu açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Amacımız bölgemizde yeni iş sahalarının açılmasını sağlayarak istihdama katkı sağlamaktır. Bu kapsamda İş-Kur ile işbirliği içerisinde 25 kişilik 7 gruba, toplam 175 kişiye, Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM)’nin eğitmen desteğiyle Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenleyerek yeni girişimci adaylarına destek verilmesini kararlaştırdık.”

Girişimcilik eğitimine kimlerin başvurabileceğini de belirten Helvacıoğlu, "İş-Kur’a kayıtlı olanların kendiişlerini kurmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olmak ve KOSGEB'in sağladığı 30 bin TL'lik yeni girişimci desteğine başvurabilmelerini sağlamak amacıyla düzenlenecek olan eğitim 20 Kasım 2013 tarihinde başlayacaktır” dedi.

Kursa başvuruların 12 – 17 Kasım tarihleri arasında yapılması gerektiğini de sözlerine ekleyen Mustafa Helvacıoğlu, 25’er kişilik iki grubun biri Edirne Merkez diğeri ise Keşan’da açılacak olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi için mülakat tarihinin ise 18 Kasım 2013 olacağını söyledi. Bu tarihte yapılacak olan mülakatlar sonucunda da katılımcılar belirlenecek.

Helvacıoğlu son olarak, eğitime katılacaklara Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi verileceğini ve KOSGEB’in “Yeni Girişimci Desteği”ne başvuruda bulunabileceklerini ifade etti.