Dün, bir dizi ziyaret kabulü gerçekleştiren Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası), 12.00-13.00 saatleri arasındaki öğle tatilinde, Keşanlı basın mensuplarını konuk etti.

Keşan TSO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ziyarete Keşan’da görev yapan gazete muhabirleri ile Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile çeşitli komite başkan ve temsilcileri katıldı.

Basın mensuplarının yeni yönetim kurulunu tebrik etmesinin ardından konuşmalara geçildi. İlk olarak söz alan Alioğlu, Keşan TSO’nun basın mensuplarını misafir gibi değil de ev sahibi gibi gördüklerini belirterek, katılımlarından dolayı teşekkür etti.

HELVACIOĞLU: GÜCÜNÜZ ÇOK FAZLA

Daha sonra konuşan Helvacıoğlu da basın mensuplarını birarada konuk etmekten dolayı memnun olduğunu belirterek, Keşan kamuoyunun basını çok önemsediğinin altını çizdi. İlçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmalarını ve verimliliğini basından öğrendiklerine de dikkat çeken Mustafa Helvacıoğlu şunları söyledi: “Trakya’nın yapısını iyi tanıdığım ve basına da yakın bir başkan olduğum için gerçekleri de hiç çekinmeden söylemek istiyorum. Trakya’nın basın kalesi Keşan! Örgütlerin temellerinin Keşan’da atıldığını görüyorum. İnternet olarak da sayısal olarak da gücünüz çok fazla. Okunabilir gazete olarak da güçlüsünüz. Bizler de sizlerle gurur duyuyoruz. Bizler için çok önemlisiniz. Kurumların ektiklerini biçmesi için bizimle üyelerimiz arasında da köprü vazifesi görüyorsunuz. Bu kolay olmayan bir görev. Gayretlerinizle, telefonu 24 saat açık olan kuruluşlarsınız. Bu anlamda alın terinizi hak ederek kazanca dönüştürdüğünüz için evinize, haklı bir rızk getirdiğiniz için sizlere kalben teşekkür ediyorum. Keşan TSO’da son iki dönemdir, başarımızı öyle bir yansıtıyorsunuz ki, bu dönem rekabetsiz ve rakipsiz, birlik-beraberlik içinde çalışıyoruz. Bu sizin sayenizde oldu. Bu başarı hikayesinde sizin de emeğiniz var. Bu Odada her zaman bir yeriniz bir çalışma ofisiniz olduğunu sizlere hatırlatmak isterim. Ayrıca sizlere destek olmak için da basın yayın departmanı oluşurduk. Zamanla yarışıyorsunuz. Size destek olmak adına bu departmanı kurduk. Hakkınızı ödeyemeyiz, hakkımız helal olsun!”

UYBAŞ: HABERLERİ EN RAHAT ŞEKİLDE SİZDEN ALIYORUZ

Toplantıya katılan en yaşlı gazeteci sıfatıyla söz alan Necdet Uybaş da katkılarından dolayı Keşan TSO yönetimine teşekkür ederek, basın mensuplarının kendileriyle çalışmasının çok kolay olduğunu söyledi. Uybaş, “Biz de en rahat şekilde haberleri sizden alıyoruz. Keşan TSO’nun haberlerini yayımlamaktan biz de memnun oluyoruz. Çünkü ortada biz başarı var. Başarı haberlerini Keşan halkına duyuruyoruz. Sizin basına verdiğiniz bu desteği diğer kurumlardan da bekliyoruz.” dedi.

PİDE İKRAMI

Konuşmaların ardından gazetecilere kaşarlı pide ve kolalı içecek ikram edildi. İkramın sonunda ise Mustafa Helvacıoğlu, gazetecilerin sorularını cevapladı.

HELVACIOĞLU: BİRLİK-BERABERLİK İÇİNDE BİR KURUMUZ

Bir gazetecinin “Keşan TSO organ seçimlerinde seçime katılım oranının %42 olmasının kurum içi bir çekişme mi yoksa bir tepkiden dolayı mı olduğunu”  sorması üzerine söz alan Helvacıoğlu, sorunun değil, konunun önemli bir değeri olmadığını ifade ederek şöyle dedi: “Odamız üyesi olduğu halde işyeri merkezleri Keşan dışında olan ve organ seçimine katılamayan %20 civarında bir kitle var. Demek ki %100 bir katılım söz konusu olmayacaktı. Katılımın az olması, seçimlere tek listeyle gidilmesinin yarattığı güven nedeniyledir. Birçok üyemiz, bundan dolayı bizi telefonla tebrik ederek, oy kullanmaya gelmeye gerek olup olmadığını sordu. Bu tamamen güven meselesidir. Biz birlik-beraberlik içinde bir kuruluşuz.”

“İÇKİ SATIŞLARI YASAĞI TURİZMİMİZİ OLUMSUZ ETKİLEYECEK”

Son olarak, “Yeni yapılan düzenlemeyle içki satışı saatlerinin sınırlandırılması yönündeki uygulamanın Keşan TSO üyelerini nasıl etkileyeceği” şeklindeki soruyu cevaplayan Mustafa Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Alkol satışlarının satış saatlerinin belirlenmesi Hükümetin bir takdiridir. Hükümete göre düzenleme, muhalefete göre yasaklar şeklinde değerlendirilen bu uygulama, esnafın canını acıtıyor. Bana göre Konya’daki yasaklamayla Bodrum’daki yasaklama arasında fark var. Bu sistemi değiştirmeliyiz. Umarım düzenlemeler sistemi de düzenler. Nasıl ABD’de gençler gece saat 22.00’den sonra alkollü içki alamıyorsa, konuya bizim de böyle yapmamız gerektiği penceresinden bakmamız gerektiğine inanıyorum. Ayrıca nasıl bir yudum alkolün, araç kullanırken sağlığımıza olumsuz etkisi olacaksa, meydana gelen kazalarda canlar gitmemesi için de desteklemeliyiz. Olayın siyasi boyutu bizi ilgilendirmiyor. Alkol yasağı eskiden beri vardı ancak bugüne kadar böyle bir düzenleme yapılamadığı için olay siyasileştiriliyor. Siyasi yorum yapmak Keşan TSO’nun görevi değil. Alkol yasağının yaz aylarında turizmimizi olumsuz etkileyeceği görüşündeyim. Yani düzenlemeler yerel ve konuma göre de yapılmalı. Bu konuda yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyorum. Konuyu bana siyasi pencereden baktırmayın. Onlar siyasi partilerin işi. Biz ekonomik yönden Saros Körfezi’nde ve turizm yönünden zararımız olacağına inanıyoruz.”