Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO) yöneticileri, Enez’in Büyükevren Köyü’nde gerçekleştirdikleri Yönetim Kurulu Toplantısı öncesi, görevine yeni başlayan Enez Kaymakamı İhsan Ayrancı’yı makamında ziyaret etti.

Keşan TSO haftalık olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Sevtap Engin ve Meclis Üyesi Sedat Uzun’un da katılımlarıyla Enez’in Büyükevren Köyü’nde gerçekleştirildi.

8 Ekim Salı günü saat 16.00’da Yönetim Kurulu Toplantısı öncesinde, Enez Kaymakamı İhsan Ayrancı ile bir araya gelen oda yöneticileri, yaklaşık 1 saat süren görüşmelerde, yeni dönemde Enez ile ilgili yapılacak çalışmalar konusunda görüşmelerde bulundular.

Ziyarette konuşan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, görevine yeni başlayan Ayrancı’ya hayırlı olsun dileklerini ilettikten sonra, Keşan TSO’nun yeni dönemde Enez ile ilgili yapacağı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Helvacıoğlu konuşmasında şunları kaydetti:

“Odamızın hizmet alanında bulunan Keşan, İpsala, Enez ve Saros Körfezi’nde, iş camiamız ve esnafımızla sık sık bir araya gelerek ortak akıl toplantıları yapıyoruz. Yerinde hizmet anlayışını benimseyen odamızın temsilcileri olarak, haftalık olağan yönetim kurulu toplantımızı Büyükevren Köyü’nde yapmak ve görevine yeni başlayan Sayın Kaymakamımıza başarılar dilemek için bugün buradayız.”

ENEZ’İN POTANSİYELİNİ ORTAYA ÇIKARACAK PROJELER ÜZERİNE ÇALIŞMALIYIZ…

Helvacıoğlu konuşmasının devamında, Enez’de Kaymakamlık ve Belediye’nin önderliğinde tüm kurum ve kuruluşlar ile güç birliği yaparak oda faaliyetlerini arttırarak sürdürmek istediklerini belirterek; “Bundan önceki dönemlerimizde olduğu gibi yeni dönemde de Enez’in gelişimi için sık sık bir araya gelerek Enez’in potansiyelini ortaya çıkaracak projeler üzerine çalışmalıyız. Öncelikli hedeflerimiz arasında Keşan – Enez kara yolunun genişletilmesi olmalı. Saros turizmi için yatırım yapacak girişimcilere yol haritası çizmeli ve yatırım yapmaları konusunda onları teşvik etmeliyiz. Turizm sezonunu uzatacak projelerin hayata geçirilmesi konusunda ortak fikirler üretmeli ve bunların acilen uygulanmasını sağlamalıyız” şeklinde konuştu.

ENEZ’E MESLEK YÜKSEK OKULU KAZANDIRILMALI…

Enez’de bir Meslek Yüksek Okulu açılmasının Enez ekonomisine değer katacağını da sözlerine ekleyen Mustafa Helvacıoğlu bu konuda ilgili tüm kurumların ele ele vererek somut adımlar atması gerektiğini vurguladı.

Enez Kaymakamı İhsan Ayrancı da ziyarette yaptığı konuşmada, Enez’in güzelliğini ve potansiyelini koruyarak Enez’in geleceğine yön vermek istediklerini belirtti. İhsan Ayrancı, Enez’e kurulması düşünülen gümrük konusunda da görüşmelerin ve çalışmaların devam ettiğini belirterek; “Bölgeye yeni ve alternatif bir gümrük kapısı kazandırılması, Enez’in gelişimine büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

SAİT BAŞARAN; “HEDEF KOYARSAK ENEZ’İN BAŞKA BİR YERE TAŞINMASI GERÇEKLEŞTİRİLEBİLİR.”

36 yıldır Enez’de kazı çalışmaları yürüten Prof. Dr. Sait Başaran da, Enez’de tarihi turizme katarak turizm faaliyetlerinin 12 aya çıkarılması gerektiğini ifade ederek, “Burası çok zengin bir kültür ve aynı zamanda çok zengin bir coğrafya. Hedeflerimize ulaşabilmemiz için bir yerden başlamamız gerekiyor. Bugün baktığımızda her ne kadar mümkün gözükmüyor gibi gelse de “Afrodisyas” ta olduğu gibi Enez’in de başka bir yere taşınması, hedef koyarsak gerçekleştirilebilir” dedi.

Toplantının ardından, Keşan TSO Yöneticileri Büyükevren Köyüne geçerek, burada oda üyesi işyerlerini ziyaret etti ve ardından haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi.