HABER MERKEZİ

Genç Girişimciler Merkezi Projesi’nin ilk etabı olan İzmir’de yoğun ve verimli bir program gerçekleştiren Keşan TSO Genç Girişimcileri, 2 günlük programın ardından Keşan’a geri döndüler.

Program ile ilgili bilgi veren Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Ege Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, TOBB ETÜ ve Trakya Üniversitesi tarafından desteklenen projenin Türkiye’de sayısı az olan örnek projelerden biri olduğunu belirtti.

Helvacıoğlu, İzmir programı ile ilgili şunları kaydetti; “Proje kapsamında, 40 Genç Girişimcimiz ile birlikte projenin ilk etabı olan İzmir’de çok değerli ziyaretler ve temaslar gerçekleştirdik. Genç Girişimcilerimiz orada kıymetli hocalarımızdan dersler aldı.”

PROGRAM ÇANAKKALE’DE MAĞAZA AÇILIŞI İLE BAŞLADI

İzmir programından önce Çanakkale’de, Keşanlı Genç Girişimciler Tolga Terzioğlu ve Batuhan Erol'un ortaklığında kurulan restoran açılışı gerçekleştirildi. Açılış kurdelesi genç girişimciler ile birlikte kesildi.

11. İZMİR TURİZM FUARI VE İZMİR TO ZİYARETİ

Program kapsamında genç girişimciler ile birlikte 11. İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’ni ziyaret edildi. Burada yöresel değerleri, bu değerlerin sunulması ve markalaşma çalışmaları ile ilgili bilgiler alındı. Fuar ve Kongre katılımının ardından İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ile genç girişimciler bir araya geldi. İzmir TO’nun yeni hizmet binasını gezdiler.

KEŞAN TSO'NUN GİRİŞİMCİ GENÇLERİNİN İLK DERSİ

Yine program kapsamında, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak'ı ziyaret eden genç girişimciler hayırlı olsun dileklerini iletti. Keşan TSO ve Keşan TSO Genç Girişimciler Komitesi olarak Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’a teşekkür ederek Hizmet Şeref Plaketi takdim edildi. Ziyaretin ardından Genç Girişimciler, Keşan TSO ve Ege Üniversitesi işbirliğinde, sunumunu Prof. Dr. Nazan Günay ve Prof. Dr. Jülide Kesken’in gerçekleştirdiği dersi aldılar. Derslerde; Pazarlama 4-0, Kurumsallaşma, Markalaşma, Aile Şirketlerinde Yönetim Şekli ve Aile Şirketi Anayasası konularında eğitimler verildi.

Mustafa Helvacıoğlu, iki günlük program ile ilgili detaylı bilgiler verdikten sonra son olarak; “Keşan TSO Yönetim Kurulu olarak desteklediğimiz ve bölgemiz genç girişimcilerine faydalı olacağına inandığımız bir projeyi hayata geçirmiş olduk.  Türkiye’de sayısı az örnek projelerden biri olan Girişimcilik Merkezi Projesi ile genç girişimcilerimizin aile şirketlerine uyumunu hızlandıracağız.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Keşan TSO’nun Girişimcilik Projesi, Bahçeşehir Üniversitesi, TOBB ETÜ ve Trakya Üniversitesi programları ile devam edecek ve eğitimler yaklaşık 4 ay sürecek.