Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, 19-22 Kasım tarihleri arasında, Yunanistan’ın Gümülcine (Komotini) Şehrinde gerçekleştirilecek, Doğu Makedonya ve Trakya Uluslararası Ticaret ve Sanayi Fuarı’nda stant açmak isteyen üyelerini götürecek.

Oldukça geniş bir ziyaretçi kitlesine sahip olan fuar ile ilgili 19 Ekim Pazartesi günü saat 08.30’da Şapçı Ağadayı Tesisleri’nde planlama ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya; Rodop Eyalet Başkan Yardımcısı Christos Metios, Ekonomiden Sorumlu Eyalet BaşkanYardımcısı Mustafa Kantarcı, Fuar Organizasyon Komitesi Başkanı Katerina Ioannidou ve Fuar Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcısı Mehmet Molla Ahmet ile Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Şapçı, Kadir Mutaf, Keşan TSO 3. Meslek Grubu Komite Başkanı Hüseyin Cinoğlu, oda üyesi iş adamları Cemal Yazıcı, Hidayet Başar ve Keşan TSO Genel Sekreter Vekili İsa Yıldırıcı katıldı.

Planlama ve bilgilendirme toplantısı ile ilgili açıklamalarda bulunan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, 2000 m2 kapalı alanda yapılacak Uluslararası Ticaret ve Sanayi Fuarı’na yaklaşık 20 bin ziyaretçinin beklendiğini ve fuarda yaklaşık 150 katılımcı firma olacağını öngördüklerini belirtti.

Helvacıoğlu, bu önemli fuarda Keşan TSO önderliğinde stant açarak ürünlerini tanıtacak ve iş görüşmelerinde bulunacak üye firmaları davet edeceklerini belirterek şunları kaydetti:

“Yunanistan’dan gelen Fuar Komitesi Yetkililerimiz ile gerçekleştirdiğimiz toplantımızda, üye firmalarımızın fuarda stant açmaları için gerekli planlamaları masaya yatırdık.  İşletmelerimize ve bölgemize fayda sağlayacak bu önemli fuar organizasyonlarının değerlendirmesi gerektiğine inanıyoruz. Üye firmalarımızın ürünlerini rahatça tanıtabileceği ve iş görüşmelerinde bulunabileceği bir platform oluşturmak için, bugün Yunanistan’dan gelen Fuar yetkilisi misafirlerimiz ile gerekli görüşmeleri gerçekleştirdik. Uluslararası Ticaret ve Sanayi Fuarının katılımcı firmalarımız açısından yeni iş bağlantılarının kurulacağı eşsiz bir platform olacağı inancındayız.”

FUARA KATILMAYAN ÜYE İŞLETMELERİN TANITIM BROŞÜRLERİ DAĞITILACAK

Hem dünya pazarlarında hem yurtiçi pazarlarda, firmaların ürün ya da hizmetlerini sergilediklerini ve dolayısıyla da ekonomilerini geliştirdiklerini dile getiren Helvacıoğlu, açıklamasına şöyle devam etti: “Uluslararası ticaretin çok hızlı bir şekilde geliştiği günümüzde, fuarların önemi de vazgeçilmez bir şekilde artmaktadır. Fuarlar firmaların kendi ürünlerini sergilemelerinin yanında, rekabetçilerinin yeniliklerini takip edebilme imkânı da sağlarlar. Bu anlamda bu önemli organizasyona stant açarak katılmak isteyen firmalarımızın taleplerini kısa bir süre içinde toplamaya başlayacağız. Bunun yanı sıra; Fuara katılamayan üye işletmelerimizin de ürünleri ve hizmetleri ile ilgili tanıtım broşürlerini fuar ziyaretçilerine dağıtmak istiyoruz. Bununla ilgili broşürlerini fuarda dağıttırmak isteyen firmalarımızın hazırlıklarını şimdiden yapmalarını istiyoruz.”

Toplantının ardından Yunanistan’dan gelen heyet, Keşan TSO’nun organizasyonunda gerçekleştirilecek ziyaretler kapsamında Tekirdağ TSO, Tekirdağ Kalkınma Ajansı, Edirne TSO ve Esnaf Odaları Birliği ile görüşmelerde bulunmak üzere Keşan’dan hareket ettiler.