Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Akif Topçu, Vergi Dairesi Başkanlığınca Edirne genelinde açıklanan vergi rekortmenleri sıralamasında, bölgeden dört kurumun ilk 10 içerisine girerek %53'lük pay ile bölgenin kalkınmasına büyük katkıda bulunduklarını ifade etti.

Akif Topçu konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Vergi Dairesi Başkanlığımızca kurumlar Vergisi beyanına ilişkin olarak Nisan 2013 döneminde verilen Kurumlar Vergisi beyannamelerinin değerlendirilmesi sonucunda bölgemizden sıralamaya giren dört başarılı kurumun Edirne genelinde %53'lük bir paya sahip olması mutluluk verici.

Bu durum, bölgemizin dinamik yapısının bir göstergesidir. Her konuda olduğu gibi bölgemiz vergi konusunda da başarısını bir kez daha göstermiştir. Sektör bakımından da bu mükelleflerimiz perakendeden tarıma, gıdadan hizmete çeşitlilik göstermiştir. Bu sektör çeşitliliği bölgemizde ne kadar zengin faaliyet konusu olduğunu gösteriyor.

Edirne geneline baktığımızda ilk 10 mükellef içerisinde %53 pay ile rekortmen sıralamasına giren bu kurumlarımız gösterdikleri faaliyetler yoluyla bölgenin kalkınmasında önemli bir rol oynuyorlar."

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) önderliğinde kurulan ve Keşan TSO'nun da ortak olduğu UMAT Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş.'nin, "2012 Yılı Kurumlar Vergisi" ilk on sıralamasında 1. olmasının da kendilerini bölge adına oldukça mutlu ettiğini dile getiren Akif Topçu, "Bölgenin daha da ileriye gitmesi ve gelişmesi adına katma değer veren her türlü kurum, kuruluş ve kişinin destekçisi olan odamız adına, ben bölgenin kalkınmasına katkıda bulunan vergi mükelleflerimize teşekkür ediyorum" dedi.