Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) 24 Temmuz Çarşamba günü Şapçı Ağadayı Tesisleri’nde “Birinci Ortak Komiteler Toplantısı”nı yaptı.

İftar vakti başlayan yemekli toplantıya Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu ile komitelerin üyeleri katıldı.

Yemek, Keşan TSO üyesi Ali Zontul’un iftar duasını okumasıyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Komite başkanlarım, komite üyelerim, kadın girişimcilerimiz hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyoruz. Bu güzel iftar sofrasında bulunmanın gururunu yaşıyoruz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Önümüzdeki Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

“BİR İŞİN BAŞARISI YÜZDE 65 PERSONELDEN KANAKLANIYOR”

Daha sonra Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Birinci Ortak Komiteler Toplantısı’na katılımdan dolayı herkese teşekkür ederek, şunları söyledi: “Bölgedeki iş dünyasının en önemli temsilcisi olan Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nın, hem ülke hem de bölgesi için önemli bir kurum olduğunu her geçen gün anlıyoruz. Yeni dönemde tüm komiteler ile yapacağımız toplantıların daha da önem kazacağını sizlerle paylaşıyorum. Yapılacak sunumda Keşan TSO’nun önemli çalışmaları için bir aradayız. Mesleki eğitimlerin önemini sizler ile paylaşmak istiyorum. Yeni dönemde mesleki eğitimlerimiz artacak. Yeni Dünya Düzeni’nden aile şirketlerimizi geleceğe hazırlamak konusunda odalar ve borsalar ile birlikte hareket ediyoruz. Aile şirketlerini hızla eğitme zorunluluğunu hissediyoruz. Eğitim seminerlerinin odamızın görevi olduğunu düşünüyorum. Yeni 4 yıllık dönemimizi komitelerimiz ile birlikte daha etkin kullanacağız. Yeni dönemde eski komite üyelerimiz olmakla birlikte yüzde 60 değişim var. 300’e yakın komite grubu var. 2500 üyemizin 1750’si faal. Keşan, İpsala, Enez ve Saros Körfezi’ne bakan odamız var.  Artık sektörel komiteler olmaya başladı. Komitelere çok önemli görevler düşmektedir. Yapılan anketlerde bir işin başarısı yüzde 65 personel memnuniyetinden kaynaklanıyor.  Fiyat değil, mağazanın büyüklüğü değil, personel memnuniyetinden kaynaklanıyor. Müşteri, bir malın fiyatını öğrenmeden personel ile karşılaşıyor. Hep beraber hareket etmeliyiz. Biz hep beraber bürokrasiye ve siyasilere yardım etmezsek onlar işlerini yapar. Biz istemesini bileceğiz. Biz uygulamasını bileceğiz. Yürürken bile aklınıza şu gelsin: Ben Ticaret Odası’nda, Esnaf Odalarında neler yapabilirim diye öneri sunabileceğiniz şeyler olsun. Türkiye’de yüzde 6 kadınların çalışma oranı var. Keşan’da oran yüzde 13’lerde. Onlara pozitif ayrımcılık yapmak gerekiyor.

“REKABETÇİLER BİRARADA BULUNUYORLAR”

Rekabet edenlerin birarada olduğunun altını çizen Helvacıoğlu, Türkiye’nin hiçbir yerinde bu uygulamanın olduğunu zannetmediğini dile getirerek, “Rekabetçiler birarada toplantı yapıyorlar, dertlerini paylaşıyorlar. Bu çok güzel bir şey aslında. Bu aslında çok anlamlı bir birliktelik. Ben komiteleri sayıyorum ya, çok açık söylüyorum, bu Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Biz rekabet edenlere diyoruz ki Bugün Turizm Komitesi için de karar aldık. Tarım Komitesi, Emlakçılar Komitesi derken biz bu komiteleri birarada olarak, anlaşarak, çalışarak, kendi aralarındaki rekabeti dostluğa ve uzlaşmaya çeviriyoruz. Biz kendimizi nasıl geliştireceğimizin peşindeyiz. Meclis, Oda’nın en yüksek karar ve denetleme organıdır. Meclis, başkanının çağrısı üzerine ayda bir kere toplanıyor. 30 üyeden oluşuyor. Amaçları; oda üyelerinin mesleki ihtiyaçlarını karşılamak,  mesleklerin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmesini sağlamak, üyelerin mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, üyelerin birbiriyle ve halkla olan güveni ve dürüstlüğü hakim kılmak.” dedi.

“ÜYELERİMİZİN HER ŞEYİNDEN HABERDAR OLALIM”

Düzenli olarak her hafta salı günü toplantı yaptıklarını belirten Mustafa Helvacıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Yönetim Kurulu, bu 4 yıllık dönemde 9 üye ile temsil ediliyor. Komiteler olarak sizlerin herhangi bir önerisi, bir çalışması, fikri varsa her salı gelip paylaşabilirsiniz. Bu kapılar herkese açıktır. Yönetim kurulumuzda 14 meslek komitesi var. Ayda en az bir defa toplantı yapmak zorundasınız. Olağanüstü durumlarda daha fazla da yapabilirsiniz. Bugün biraz hızlı hareket edeceğiz. Ramazan diye kısa kesmek zorunda kaldık ama ileride bir günümüzü tamamen buna ayıracağız. Birlik ve beraberlik en önemli görevimiz. Bir üyemizin bir acısı mı var bir derdi mi var ya da düğün mü yapmış her türlü, iyi-kötü günde oda sekreterliğine bilgi verelim. O üyeyi tebrik edelim ya da taziye edelim. Bu geçen senenin en önemli etkinliğiydi. Bilgisi gelen her üyeye ulaşmıştık.

Ayrıca, bizim Mehmet Yılmaz başkanımın önderliğinde bir disiplin kurumumuz var. Geçen sene hiçbir şekilde disiplin kurumuna iş çıkaracak bir durum yaşanmadı. Bu sene de eminim öyle olur. Bu dönem kurumumuzun ilk toplantısı yapıldı.”

“KEŞAN TSO, ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATTI, ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE DE ATACAKTIR”

Helvacıoğlu, Kadın Girişimcilerin önemli çalışmaları olduğunun altını çizerek, “60 üyeden oluşuyor. 10 kişi temsil ediyor. Fevkalade çalışmaları var. Eylül ayında kadın girişimcilerimizin ve genç girişimcilerimizin yeni yönetimini oluşturacağız. Yeni dönem seçimleri yapılacak. Sigortacılar Komitesi, sektörle ilgili gelişmelerin takip edilmesi için odamızca oluşturulmuş bir komitedir. 30 üyeden oluşmaktadır. Satır Et Komitesi, 21 üye ile temsil edilmekte. Markaların tanıtım faaliyetlerinin yürütülmesi için faaliyet göstermektedir. Şimdi, mazeretli ya da mazeretsiz, herkes dahil 6 ay içinde 6 kez toplantı yapılıyor. Bu toplantıların 4’üne katılmayan üyelerimiz küme düşüyor. Kurallar var.” şeklinde konuştu.

Toplantının ardından Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere üyelerine Ramazan paketi verdi.