Sonay CAN

 

Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası)’nın yeni hizmet binası, dün, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in de katıldığı törenle hizmete açıldı.

Konuklardan Müezzinoğlu ve Şahin program dışında Yeni Keşan Hastanesi ve Keşan Adliye Sarayı inşaatlarında incelemelerde bulundu. Ayrıca, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel yönetim seçimleri sırasında kalp krizi geçiren AK Partili Ahmet Karaağaçlı’nın evini de ziyaret etti. Rifat Hisarcıklıoğlu ise Keşan ve İpsala ticaret borsalarındaki programlara katıldı. Üç yetkiliye son olarak Çamlıbel Restaurant’ta yöresel satır et ve peynir helvası ikram edildi.




İLK ZİYARET YENİ KEŞAN HASTANESİ’NE

Mehmet Müezzinoğlu ve yeni Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, dün ilk olarak Keşan Şapçı Ağadayı Hotel’de biraraya geldi. Daha sonra Destek Kıtaları Kavşağı’ndaki Yeni Keşan Hastanesi inşaatına geçildi.

İnşaatta bir süre incelemelerde bulunan Müezzinoğlu, çalışanlarla sohbet ederek inşaat hakkında bilgi aldı. Keşan Devlet Hastanesi’nin inşaatında 20 işçinin çalıştığı yönünde bilgi alan Mehmet Müezzinoğlu, bu sayının çok az olduğunu ve yaşanan gecikmenin deprem izolatörlerindeki bir sorundan kaynaklandığını vurguladı. Müezzinoğlu, bu konuda çalışmaların sürdüğünü ve sorunun kısa sürede ortadan kalkacağını da sözlerine ekledi.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mehmet Müezzinoğlu; “Şu anda inşaat durdu mu?” şeklindeki soruya ise şu şekilde cevap verdi: “İnşaatta bir durma söz konusu değil. Sadece yavaş ilerliyor. Deprem izolatörleri dışarıdan geliyor. Muhtemelen bundan dolayı bir yavaşlama sözkonusu. Ama inşallah 23 Nisan’a kadar yetişecek. Bizler de takip ediyoruz. Bazen hava koşulları ya da farklı koşullar etkileyebilir. Ama firmanın verdiği sözü tutacağına eminiz, biz de bu konuyu yakından takip ediyoruz.” dedi.


KEŞAN TSO HİZMET BİNASI AÇILIŞI

Müezzinoğlu ve Şahin daha sonra açılış programının yapılacağı Keşan TSO hizmet binasına geldi. Törene; Mehmet Müezzinoğlu, Dursun Ali Şahin ve Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanısıra Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Edirne eski milletvekilleri Necdet Budak ve Cemaleddin Uslu, belediye ve il genel meclisi üyeleri, resmi daire amirleri, oda, borsa, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Sunuculuğunu TOBB Başkan Danışmanı Hasan Erbay’ın yaptığı program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.


ALİOĞLU: BÖLGEMİZİN TANITIMI VE KALKINMASI İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

İlk olarak söz alan Yüksel Alioğlu, bölgenin tanıtımı ve kalkınması için var güçleriyle çalıştıklarını belirterek şöyle dedi: “Değerli misafirler Keşan TSO, Keşan, İpsala, Enez ve Saros Körfezi’nde bulunan yörelerde hizmet için çalışan, bölgesinin tarım, ticaret ve turizm alanında gelişmesine daima katkı sağlayan bir kurum olma yolunda ilerlemektedir. Faaliyetlerini her geçen gün genişletiyor, üyelerimizin ufkunu açacak çalışmaları koordine ediyor. Bölgenin tanıtımı ve kalkınması için var gücümüzle çalıştığımızı belirtmek istiyorum. KTSO, üyelerine beş yıldızlı hizmet kalitesi verdiğini tescillemiştir. Bundan böyle de odalarımızın üyeleri ve bölgesi için bütün personeli ile özveriyle çalışmaya devam edecektir. Yeni hizmet binasının hayırlı olmasını diliyorum ve saygılar sunuyorum.”


HELVACIOĞLU: 5 YILDIZLI HİZMET VERİYORUZ

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nın hizmet binasının açılış törenini gerçekleştirmekten dolayı mutluluk duyduğunu belirten Keşan TSO Yöneti Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Üyesine 5 yıldızlı hizmet veren, değişen yeni dünya ekonomisinde üyesini yarıştıran, üretimi, istihdamı, ihracatı hedeflerinden çıkarmayan odamız, yeni hizmet binasıyla kurumsal altyapısını tamamlamış durumdadır. Hizmet binamızın yapılması süresince maddi ve manevi  destekleri esirgemeyen başta TOBB Başkanı ve Yönetim Kuruluna, geçmiş dönemdeki meclis  ve yönetim kurulu üyelerimize, eski başkanlarımıza herkese çok ama çok teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine başladı. 

“REKABET YERİNE REKABİRLİĞİ SEÇTİK”

Daha sonra Keşan TSO hakkında bilgiler veren Helvacıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaş ortalaması 42 olan, ikisi kadın 30 meclis üyesi ile göreve başladık. 14 meslek komitesinin dışında meclisimizin kararıyla sektörel komiteler oluşturduk. Organ seçimlerinde 365 oda ve borsada yarış varken, oda üyelerimiz ile rekabet yerine rekabirliği seçtik.  Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nda tek liste vardı. Çünkü biz birlikte güçlüydük. 365 günü geride bıraktık. 200 etkinlikle üyelerimize ve bölgemize hizmet verdik. ‘ne iş yapar bu oda’ dedirtmedik… Sadece belge veren oda olmadık. Çünkü; bizim hedeflerimiz vardı.  Bölgemizin kalkınması ve markalaşması için hiç durmadan mücadele ediyoruz. Kamu, siyaset ve özel sektör elele vererek yapıyoruz… Üç kardeş kuruluş olarak; Keşan Ticaret Borsası, İpsala Ticaret Borsası, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası; değişimden korkmadan, yarıştan kopmadan, yorulmadan, yılmadan, ortak çıkar ve el birliği ile bölgemizi daha güçlü yarınlara taşımak için çalışıyoruz.”

“MARKALAŞMAK İÇİN TEK ÇÖZÜM ORTAK AKIL”

Bölgemize değer katan pek çok çalışmayı birlikte hayata geçirdiklerine kayıt düşen Mustafa Helvacıoğlu, şu görüşlere yer verdi: “Bölgemizin markalaşması için çözümün ortak akıl olduğunu unutmuyoruz. Markalarla büyüyoruz, büyüdükçe markalaşıyoruz… Beş yıldızlı oda olmamız; geride bıraktığımız 1 yıldaki en önemli faaliyetimiz. Bölgemizin, gelişim ve kalkınma planını TEPAV ile birlikte hazırlıyoruz. Hamzadere bölgesinin (Keşan, İpsala, Enez ve Saros Körfezi) tarım, ticaret ve turizm adına gelişim planı çalışmalarını TEPAV ile başlattık. Bölgemize organize sanayi kurulması için çalışmalara başladık. Bu süreçte Odalar ve Borsalar Birliği’nin gücünü yanımızda hissetmek istiyoruz. 5 yıldır odamızda hizmet veren KOSGEB Sinerji Odağı, KOSGEB Temsilciliği olarak resmiyet kazandı. KOSGEB hizmetlerinin üyelerimize yansımasında Trakya’da önder olduğumuz gibi örnek de olduk. KOSGEB başkanlığı adına Sayın Mustafa Kaplan’ın da dikkatini çekerek Ankara’da takdir aldık. Bölgemizde de ülkemizde olduğu gibi küçük ölçekli şirketlerin sayısı oldukça fazla. Şirket ne kadar küçük ise yeni dünya ekonomisinde çekilen sıkıntı da o kadar artıyor. Küçük olsun benim olsun dönemini terk edemiyoruz. Kurumsallaşamıyor ve ortaklık kültürünü geliştiremiyoruz.  İşte tam bu aşamada, küçük ölçekli KOBİ’lerimizin KOSGEB’e ihtiyacı olduğunun altını çizmek istiyoruz.”

“CANSUYU DESTEĞİ, PİYASALARI RAHATLATACAK”

KOSGEB desteklerinden en önemlisi olan ve can suyu diye adlandırılan desteğin piyasayı rahatlatacağını düşündüklerini kaydeden Helvacıoğlu, şöyle devam etti: “KOSGEB ile ilgili ikinci önemli konu ise; 5 işletmenin biraraya gelerek  destek almasını sağlayan  ‘İşbirliği Güç Birliği Projesi’dir. Bu çalışmanın kağıt üzerinde kaldığını görüyor ve Trakya’da ikinci bir örneğin olmadığını biliyoruz. Bu çalışmaya yeni bir heyecan getirmek gerekiyor.  Önerimiz şudur; sadece beş firmanın biraraya gelmesi değil,  iki ya da üç işletmenin biraraya gelmesine de KOSGEB ortaklık desteği vermeli. Ortaklık kültürünü geliştireceksek, TOBB camiasının da bu ortaklıklara kaynak aktarması veya KOSGEB kanalıyla destek olması mümkün olabilir mi? Bölgemizde aile şirketlerinin kurumsal bir savaş verdiklerini üzülerek izliyoruz. Değişen yeni ekonomide, ülkemizin olduğu kadar bölgemizin de önemli sorunlarından biri, ‘aile şirketlerinde verilen yaşam mücadelesi’dir. Kuşaklar arası çatışmaların çoğaldığı bir dönem yaşıyoruz. Nesiller arası işe bakış açısı son derece farklılaştı. Baba - oğul veya amca - yeğen gibi aile ortaklıklarında iş çatışmaları şirketlerin sonlanmasına sebep olmaya başladı. Aile şirketlerindeki, büyüklerin kaybetme korkusu, gençlerin ise şirketi büyütme istekleri çelişkileri de beraberinde getiriyor.  Kısacası; aile şirketlerinde duygusal bağlara yer veriyoruz. Baba-oğul birbirini çok seviyor ama iş hayatında anlaşamayabiliyor. Bu sorunları çözmek için, şirketin kurumsallaşması gerekiyor. İşte burada bizlere büyük sorumluluk düşüyor. TOBB’un ve TOBB ETÜ’nün destekleyeceğini düşündüğümüz  nı Trakya olarak Keşan’da planlayabiliriz.

“YÖRESEL ÜRÜNLERİ MARKALAŞTIRMANIN YOLU BORSA’DAN GEÇİYOR”

Mustafa Helvacıoğlu, şu görüşlere de yer verdi: “Şehirler markaları ile anılıyor.   diye sorulduğunda verecek cevabımız olmalı. Yöresel ürünlerimizin tanıtımını ve tescilini gerçekleştirmenin yolu oda ve borsalarımızdan geçiyor. Memleketimizde var olan yöresel ürünlerimizin markalaşması ekonomiye daha fazla değer katacaktır. Dolayısıyla; bir ürüne coğrafi işaret alınması yolunda, oda ve borsalarımıza, bilgi, tanıtım ve ekonomik teşvikin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’miz tarafından verilmesinde fayda olacağını düşünüyoruz. Odamız olarak coğrafi işaretini aldığımız ve tescil çalışmalarını başlattığımız yöresel ürünlerimiz ile geleceğimize miras bırakıyoruz. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından coğrafi işareti alınan Keşan Satır Et’in satışları 3 yılda 3’e katladı Türkiye’nin tescilli pirinci ‘İpsala Pirinci Sofralarda Birinci’ sloganıyla yoğun tanıtım çalışmalarına devam ediyoruz. Feshane etkinliklerinde tescilli ipsala pirincimizi bakanımızın da desteğiyle binlerce kişiye tanıttık. Türkiye’de her üç tabak pilavdan birinin İpsala’dan olduğunu tüm Türkiye’ye anlatıyoruz. %100 yerli ve GDO’suz İpsala pirincimizi, canlı yayınlarla tanıttık. Hizmetin sevdalısı parolası ile üyelerimizin ve toplumumuzun her ferdi ile omuz omuza tek yürek hedefimize kilitlendik. Almanya’dan Hollanda’ya, Kayseri’den Urfa’ya, Gaziantep’ten Kütahya’ya 25’e yakın yurtiçi ve yurtdışı fuar gezisi ile iş ziyareti yaptık. Üyelerimizi yerinde ziyaret ederek sorun ve önerilerini dinliyoruz.”

“BİZ, BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ”

Helvacıoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı: “İstanbul Kültür Üniversitesi’nde gerçekleştirilen aile işletmeleri kongresine üye işletmelerimiz ile katıldık. İTO meclisine misafir olduk, tecrübelerimizi arttırdık. Sorunun, olduğunun bilinciyle emlakçılıktan ön muhasebeye, girişimcilikten aşçılığa, servis elemanlığından yabancı dil kurslarına kadar binlerce kişiye odamızca eğitim verdik. İki bin kişiye yaklaşan hijyen kursu ile eğitimlerimize devam ediyoruz. Camiamızın tecrübelerini öğrenciler ile de buluşturma sorumluluğunu taşıyoruz. Okullarımız ile düzenlediğimiz kariyer günlerinde gençlerimize rol model olup yollarına ışık tutuyoruz. İstihdam kaynaklı ‘İş Sizi Arıyor’ projemiz başarıyla devam ediyor. İşletmelerimize eleman bulmaya yardımcı olduğumuz gibi işsizlere de iş buluyoruz.  Sizlere, 1 yıllık çalışmalarımızdan başlıcalarını sunduk. Hızla büyüyen ve gelişen bölgemizi yarınlara daha da güçlü olarak taşımak için birlikte varız  birlikte var olacağız. Çünkü biz birlikte güçlüyüz.”


HİSARCIKLIOĞLU: KEŞAN DEMEK, PARİS VE LONDRA DEMEK.

Edirne’nin bir bakana sahip olması nedeniyle çok şanslı olduğunu söyleyerek sözlerine başlatan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Düşünün bugün kendisiyle birlikteyiz. Anakara’da bakanlığın ve meclisin bütün işlerini bırakıp bizlerle beraber oluyor. Kendisine teşekkür ediyoruz. Mustafa Helvacıoğlu da Keşan için gecesini gündüzüne katarak Keşan’ı nasıl marka şehir yapabileceğini ve daha ileri götürebileceğini düşünen biridir. İpsala ve Keşan Ticaret Borsa başkanlarım da aynı nitelikteki kişiler. Allah onlardan razı olsun. Keşan TSO, 5 yıldızlı bir odamız. Bunun da anlamı şu: Türkiye’nin herhangi bir yerindeki beş yıldızlı oda ya da borsa, Paris, Londra, Berlin ticaret ve sanayi odaları üyelerine hangi standartta hizmet verebiliyorsa, aynı hizmeti verebilen bir ticaret ve sanayi odasıdır. Yani Keşan demek, Paris ve Londra demek. Bir şehri marka yapmak istiyorsanız bunun tek bir yolu var, birlik ve beraberlik. Kayseri, Gaziantep ve Denizli örneklerinde olduğu gibi. Keşan’da bütün yetkililerimiz burada, işte bu birlik ve beraberlikle şehirler marka olabiliyor. Hangi görüşten olursak olalım, önce şehrimiz diyoruz. Çünkü şehrimiz olmadan biz olamayız. İnşallah buradaki birlik ve beraberlik de bize çok şey kazandıracak. Geçen yıllarda Mustafa Helvacıoğlu bana burada satır et yedirmişti. Ben kendisine, satır etin markasını, coğrafi işaretini almadan bana bir daha satır et yedirmemesini istedim. Gelirken Malkara’ya uğradım. Satır etin kendilerine ait olduğunu söylediler. Satır eti Keşan’da yediğimizi söyledim. Satır et Keşan’ın peynir ise Malkara’nın. Şimdi önümüzde Siğilli Bamyası ve Çeribaşı Kirazı’nı da marka yapacağız. Keşan, İpsala’yla beraber ülkemizin en batısında olan şehirler. Gelecekte Keşan, İpsala ve Uzunköprü birlikte hareket etmeli.”  


ŞAHİN: KEŞAN GELECEĞİN YILDIZI

Hisarcıklıoğlu’nun ardından kürsüye gelen ve Keşan’a ilk ziyaretinde bulunan Edirne’nin yeni Valisi Dursun Ali Şahin, Keşan’a övgü dolu sözler söyledi. Şahin şöyle dedi: “Değerli hemşerilerimiz, Keşan tarımın, hayvancılığın, ticaretin ve yakın gelecekte de turizmin merkezi olacak nitelikte olan bir ilçe. Edirne’nin en gelişmiş ilçesi olan Keşan, geleceğin yıldızı. Ticaret ve Sanayi Odası’nın Keşan’a kazandırılmasına vesile olan değerli başkanını ve değerli üyelerini tebrik ediyorum. Onların birlikteliği nice binalar ve nice fabrikaların temellerinin atılmasına vesile olur diyorum. Türkiye ekonomik yönden dünyada 16 ülke arasında bulunmaktadır. Bir ülkenin gelişmişliğini hızlandırmak birliktelikten geçer. Bu birliktelik ne kadar artarsa, geleceğe daha hızlı adımlarla gidilir ve halkımızın refahı daha çabuk sağlanmış olur. Bugün devletin bir kişiye iş sağlaması 200 bin liraya mal oluyor. Bunun özel sektör tarafından sağlanmasının, devlete olan katkısını siz hesap edin. Keşan’da mutlaka organize sanayii oluşturmamız lazım. Bunun için en kısa zamanda Keşan’a organize sanayi bölgesi  kurulması için elimizden geleni yapacağımızı burada belirtmek istiyorum. Keşan’da 12 bin yazlık olduğunu duyunca, gerçekten Keşan hızla gelişen bir ilçe oluyor. Hamzadere Barajı’nın tamamlanmasıyla buranın değmeyin keyfine. Geleceği o denli parlak olacak. Bugün 2 bin 500 üyesi olan Keşan TSO’nun, birliktelik devam ettiği sürece çok daha hizmet yapacağını düşünüyorum. Bizim düşüncemiz halka hizmet, hakka hizmettir. Sorunları şu 1 yıl içinde mutlaka çözümlemeye uğraşacağım. 1 yıl bizim için son derece önemli. Bu vakti bu zamanı bulmamız zor olabilir. Ben size günün değil, dakikanın peşine düşerek bu bir yıl içerisinde, gelin Edirne’yi gelin Keşan’ı, gelin bu yedi ilçeyi bulunduğu yerden yükseltelim diyorum.”


MEHMET MÜEZZİNOĞLU: REKABİRLİK, EKABİRLİĞE DÖNÜŞMESİN

Son olarak söz alan AK Parti Edirne Milletvekili Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Keşan TSO’nun yaklaşık 2 bin aktif üyesi olan ve 56 yıllık tarihi ile köklü bir kuruluş olduğunu belirterek, özetle şunları söyledi: “Odamızın önümüzdeki süreçte hayırlı ve başarılı hizmetler yapmasını temenni ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.  Buraya gelirken hastane inşaatına uğradım. Ufak tefek aksamalar var ama daha iyi günlere erecek. Birazdan adalet sarayının inşaatını da göreceğiz.  Keşan-Enez yolu kavşak yapımında ilk adımlar başladı. Tekirdağ İpsala yolunun otoban standardına yükseltilmesi çalışmaları yapılıyor. Birçok yönde bölgemize ciddi adımlar, atılımlar yapılıyor, yapmaya devam edeceğiz.  İnşallah yine Mustafa kardeşimizin dile getirdiği rekabirlik, istiyorum ki ekabirliğe dönüşmesin.  Biz ekabir olmanın da bedelini ödeyen bir bölgenin insanlarıyız. Ekabirliği bir tarafa bırakıp daha çok çalışmaya, koşturmaya daha çok üretmeye, bölgemizin hak ettiği dinamikleri bölge insanımıza bölge gençliğine kazandırmamız gerektiğine inanıyorum.  İnşallah önümüzdeki süreçte  birlik ve beraberlik  içinde ve özellikle  yine Keşan Ticaret ve Sanayi Odamızın, borsamızın, diğer sivil toplum  örgütlerimizin dinamikleriyle,  girişimcilerimizin dinamikleriyle, bizlerin de değişimcilerin  yanında, onun gerektiğinde önünde, gerektiğinde yanında omuz omuza  birlikte olarak, onlara güç vererek,  destek vererek  bölgemize hak ettiği güçlü imkanları, güçlü  değişimleri  başaracağız. Tabii bölgenin önemli fırsatları var.  Bu fırsatların zenginliğe dönüştürülmesi gerekiyor.  Bunun için de tarımda ciddi vizyonlara ihtiyacımız var. Ticarette ciddi vizyonlara ihtiyacımız var. Yine turizmde ciddi imkanlarımız var onu vizyona dönüştürmemiz lazım.” 

“TEPAV BÜNYESİNDE BÖLGENİN VİZYONU OLUŞTURULACAK”

“Değerli Necdet Budak kardeşimiz burada, Cemalettin Uslu kardeşimiz de burada. Geçtiğimiz dönem Milliyetçi Hareket Partisi ve Adalet Kalkınma Partisinin değerli milletvekilleri burada. Birlik ve beraberlik, bölgeye sahip çıkmanın güzel örnekleridir. İnşallah TEPAV bünyesinde  bölgenin sivil toplum  örgütleri ve girişimcileriyle  bölgenin avantajları ve   bölgenin vizyonunu oluşturacak çalıştayı bizler de destek vererek,  birlikte yıl sonuna kadar bir yol haritası ve vizyon  üreteceğiz. Ben bu alanda hem Necdet kardeşime teşekkür ediyorum hem de değerli TOBB Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu arada bu işin finansmanında, desteğinde TOBB’un gücüne  ihtiyacımız var.”

“BU MİLLET İLK DEFA KENDİ İRADESİYLE CUMHURBAŞKANINI SEÇECEK”

“Kendisine teşekkür ediyoruz. Ne zaman elini sıktıysak, bir talebimiz olduysa gerek ilimiz için gerek bölgemiz için geri dönmedik. Tam aksine heyecanını hissettik. Tam aksine daha fazla verme arzusunu ve cömertliğini hissettik. İnşallah bundan sonraki süreçte de bunları göreceğiz. Mesele ülkemiz kazansın, mesele bölgemiz kazansın, mesele insanımız kazansın. Mesele yarınlara daha çok umutla ve güvenle bakabilelim. İnşallah bu süreçte ülkemiz önümüzdeki dönemlerde yeni yeni dönemeçleri de inşallah birlik ve beraberlik içinde atlatacağız. 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu millet ilk defa kendi iradesiyle  kendisini, başkanını, Cumhurbaşkanını seçecek.  Ülkede Cumhurbaşkanı seçiminden sonra çok daha farklı vizyonu, çok daha farklı dinamiği bölgesi için de, kendisi için de, insanı için de kazanmış olacak.  Demokrasinin en dinamik ve en güzel örneklerinden biri sandıktır.  Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ‘ün söylediği ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve milletin olacaktır’.  Milletin birlik ve beraberliğine, milletin istikrarına kastedenler veya bu istikrardan  rahatsız olanlar  var.  Haliyle geçmişte olduğu gibi bu günlerde de yaşıyoruz. Ay yıldızlı bayrağımızın altında yaşamaktan haz duymayan, ay yıldızlı bayrağın altında olmaktan mutlu olmayan ve bunun hazzını hissetmeyen hainlere de milletçe ve yönetim olarak en ağır dersi hep birlikte vereceğiz. Hiç kimse ama hiç kimse, dünyanın hiçbir gücü; bu ay yıldızlı bayrağa leke getirme gücüne sahip değildir, hangi güçte olursa olsun."

“ÇANAKKALE GEÇİLMEZ”

Müezzinoğlu, tarihte dünyanın birçok yerinden gelen güçlere "Çanakkale geçilmez" denildiğini anımsatarak"Milli birlik ve beraberlik, vatanımız ve bayrağımız önemlidir. Ay yıldızlı bayrağa uzanan el dün kırılmıştır, bugün de kırılacaktır. Bundan hiç kimsenin tereddüdü, şüphesi olmasın.” dedi. Musul Başkonsolosluğu'na düzenlenen baskın konusunda da görüşlerini dile getiren Mehmet Müezzinoğlu, “Gelişmiş ülkeler sıfırlarda, birlerde gezerken biz dörtlük büyümeleri başarabilen ve büyümesini istikrarlı bir şekilde devam ettiren bir ülkeyiz. Bunun temelinde yatan neden sandıktır, milli iradedir, istikrardır ve milletle beraber, milletin ortak aklının, milletin ortak değerlerinin öncülüğünü yapmaktır. Gerekli hesap sorulacak. Yeter ki bizimle oynanmak istenen oyunlara birlik ve  beraberliğimiz içerisinde tavır koyalım ve ülkemizin yarınlarını birlikte imar edelim."  dedi.

“SİZ HİÇ PİZZANIN OBEZİTE YAPTIĞI KAMPANYASI DUYDUNUZ MU?

Müezzinoğlu, Trakya Bölgesi'nin önemli zenginlikleri olduğunu belirterek, pirincin önemine değindi. Pirince veya pirinç pilavına karşı "obeziteye yolaçıyor" şeklinde bir karalama kampanyası başlatıldığını ifade ederek, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Kısmen payı var ama arkadaşlar hiç pizzanın obeziteyle ilgili olumsuzluk kampanyasını duydunuz mu? Halbuki obeziteyi en çok besleyen pizzadır ama pizzayı kimse konuşmuyor. Niye: İtalyanlar üretiyor. Niye: Bir güçlü sermaye üretiyor ama diğerini benim çiftçim, benim üreticim üretiyor. Pirinci suçlu noktasına taşıyorlar ama pizzayı kimse konuşmuyor. Şimdi bizim karşı dinamikleri de kullanabilen bir özellikte olmamız lazım.   diyeceğiz. Edirne pilavı olacak, İpsala pirinci olacak, Uzunköprü pirinci olacak. Hamburgeri, pizzayı, burgeri konuşmayanlar; pirinci konuşuyorlar. Niye; kendi üretimimiz. Ama biz 77 milyona yetecek olan pirinci üretemiyoruz. Bunun %80’ini kendimiz üretiyoruz. Geri kalanını da ithal ediyoruz. Dolayısıyla bizim tüketimi sınırlandırmak değil, tüketimi sağlıklı dağıtmak ve obeziteyle ilgili sakıncalı olanları, milletin hafızasına yerleştirmek gibi bir görevimiz var."








PLAKETLER VERİLDİ, KURDELE KESİLDİ

Konuşmaların ardından, Müezzinoğlu, Şahin ve Hisarcıklıoğlu’na çeşitli hediyeler ve plaketler verildi. Ardından Keşan TSO hizmet binasının resmi açılışını simgeleyen kurdele hep birlikte kesildi. Kurdele kesiminin ardından, konuklar binayı gezdi.


HİSARCIKLIOĞLU KEŞAN TİCARET BORSASI’NI ZİYARET ETTİ

Rifat Hisarcıklıoğlu, Keşan TSO hizmet binası açılış töreninin ardından, KTB (Keşan Ticaret Borsası)’nı ziyaret etti. Borsa’da kendisini KTB Meclis Başkanı Nemci Kaymaz, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük ile üyeler karşıladı. Zamanının kısıtlı olması nedeniyle, sunumdan vazgeçilen ziyarette, konuşmalar da kısa tutuldu. İlk olarak söz alan Kaymaz, “Bugün ailemizin büyüğü olan TOBB Genel Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu'nu Keşan'daki evinde ağırlamaktan mutlu ve onurluyuz. Berat Kandili bugünün önemine daha bir sevinç kattı. Herkesin Berat Kandili’ni kutluyorum. Bizler, Keşan Ticaret Borsası olarak, sizlerin de her zaman söylemiş olduğu birlikten bereket, ayrılıktan azap ve ayrılık olacağı düşüncesini göz önünde bulundurarak, bölgemizdeki oda ve borsalarla birlikte hareket ediyoruz. Bölgemiz üreticisinin, gelişmiş olan ülkelerin gerisinde kalmamaları için çalışıyoruz. Bölgedeki yurt içi ve yurt dışındaki gelişmeleri üyelerimize götürerek, ülkemizi gelişmiş devletlerin gerisinde bırakmamak bütün üyelerimizi ve bölgemizdeki üreticilerimizi aydınlatmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” dedi.

Yusuf Yörük de şöyle dedi: “Berat Kandili bu önemli günde tüm İslam alemine hayırlı olsun. Değerli başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun burada bizlerle birlikte olmasından dolayı onur duyuyoruz. Yunus Emre'nin dörtlüğü ile diyorum.”

Son olarak konuşan Hisarcıklıoğlu ise “Bugün birkez daha Keşan Ticaret Borsası'nda misafir olmaktan gurur duyuyorum. Allah Berat Kandili'nde, inşallah hepimizi berat edenlerden eyler. Ben Yusuf Yörük kardeşimle her zaman yakın çalıştım. Zaman kısıtlılığından dolayı sözlerime son veriyor, hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

MÜEZZİNOĞLU, ADLİYE SARAYI BİNASI’NDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Mehmet Müezzinoğlu, daha sonra ise Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nın bina açılış töreninin ardından Yenimahalle’de yapımı devam eden Keşan Adliye Sarayı’nın inşaatına geçti.

Burada Müezzinoğlu’na Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri Muzaffer Güven ve Mecit Erol, AK Parti Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çevikel de eşlik etti. İnşaatta incelemelerde bulunan Mehmet Müezzinoğlu daha sonra ise inşaatın üst katına çıkarak burada çalışan işçilerle bir süre sohbet etti. İnşaatla ilgili şantiye yetkililerinden bilgiler alan Müezzinoğlu gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Adalet Sarayı’nın inşaatı ile ilgili herhangi bir sorun gözükmediğini dile getiren Mehmet Müezzinoğlu; “Buraya gelmeden önce Adalet Bakan Yardımcımız ile görüştük. İnşallah yıl sonu sözünü tutacaklar. Ama bu inşaat işi, birtakım sorunlar yaşanabilir. Ama şu an bir sıkıntı gözükmüyor.”

AHMET KARAAĞAÇLI’YI DA ZİYARET ETTİ

Mehmet Müezzinoğlu Adliye Sarayı ziyaretinin ardından ise 28 Mart 2014 Cuma günü AK Parti’nin seçim çalışmaları sırasında kalp krizi geçiren AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ahmet Karaağaçlı’yı da evinde ziyaret etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen ziyaretin ardından gazetecilere bilgi veren Müezzinoğlu, Karaağaçlı’nın sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek; “Beklediğimden daha iyi gördüm. Ancak sorunları var. Ama şu anda sağlığı açısından geleceğini planlayabileceğimiz bir durumda. İletişim kuruyor. Fiziksel aktivite için biraz zamana ihtiyacımız var. Ama tablo bizi sevindiren bir tablo.” dedi.

“İLÇELERLE İLGİLİ TASARRUF, YENİ İL BAŞKANINDA”

Daha sonra bir gazetecinin “AK Parti İl Başkanı bugün belli olacak diye bir söylenti var. Bununla ilgili görüşleriniz?” şeklindeki sorusunu ise Müezzinoğlu şöyle yanıtladı: “O konuyla ilgili bir bilgim yok. Ancak adı geçen 3 ismin Ankara’da olduğunu biliyorum. Genel Başkanımızla yapılacak görüşmenin ardından yeni İl Başkanının açıklanacağını düşünüyorum. İlçelerle ilgili de yeni İl Başkanı göreve geldikten sonra oturup bir değerlendirme yapacaktır. Bize de fikrimizi sorarsa biz de söyleyeceğiz.”







SATIR ET ZİYAFETİ

Ziyaret ve incelemelerin ardından, Müzezzinoğlu, Şahin ve Hisarcıklıoğlu’na Çamlıbel Restaurant’ta satır et ikram edildi. İşyeri sahibi Kenan Kuru tarafından satır etin yapılması hakkında uygulamalı bir kısa gösteri yapıldı. Yemeğin ardından konuklar Keşan’dan ayrıldı.