HABER MERKEZİ

Keşan TSO’nun haberine göre Edirne TSO ve Keşan TSO arasında, yurtdışından tamir ve bakım için gelen yedek parçaların tamir, bakım ve onarımı ile ilgili imzalanan protokol kapsamında; tamir ve bakım amaçlı Türkiye Gümrük Bölgesinde işleme tabi tutulacak gümrük işlemleri, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı kara hudut kapılarından yapılacak.

Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, imzalanan protokol kapsamında hayata geçirilen uygulama ile uygun şartlara haiz ve Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nce talebi uygun görülerek izin belgesi alan bölge esnafının kazanç sağlayacağını belirtti.

Şapçı açıklamasında konuyla ilgili şunları söyledi: “Edirne TSO (Edirne Ticaret ve Sanayi Odası) ile Keşan TSO (Keşan Ticaret ve Sanayi Odası) arasında, yurt dışından ülkemize gelen motorlu nakil vasıtaları, tarım makinaları, yedek parça tamiri ve bakımı ile ilgili protokol imzalamıştık. Konum itibarı ile Yunanistan'a komşu bulunan bölgemize, yurtdışından getirilen motorlu nakil vasıtaları, tarım makineleri ve parçalarının tamiri ve bakımı ile ilgili olarak Edirne TSO ile yapılan işbirliği kapsamında, sektörde önemli bir sorun haline gelen konu artık çözüme kavuşturulmuş oldu. Bu kapsamda, uygun şartlara haiz üye firmalarımızın tamir ve bakım ile ilgili talepleri odamızda alınmaya başlandı. Önceki yıllarda Keşan TSO önderliğinde bölge oda ve borsalarının işbirliği ile yapılan Bakanlık ve Gümrük Müdürlüğü görüşmeleri ile sunulan raporlarlar konunun önemini ortaya çıkarmıştı. Bu aşamadan sonra tamir ve bakım amaçlı Türkiye Gümrük Bölgesinde işleme tabi tutulacak gümrük işlemleri, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı kara hudut kapılarından yapılacak. Tüm bölge esnafına hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”

Şapçı son olarak, bahsi geçen parçaların tamir ve bakımını için talepte bulunmak ve ayrıntılı bilgi almak isteyen üye işletmelerin, Keşan TSO Genel Sekreterliğine müracaat edebileceklerini dile getirdi.