Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Bulgaristan Burgaz TSO işbirliğinde “Bulgaristan Türkiye Sınır-ötesi İşbirliği Programı” kapsamında düzenlenen “Karadeniz’den Ege’ye, Turizm ve Turizme Bağlı İş Kollarında Yeni Fırsatlar” projesi kapsamında Bulgar tur operatörlerine Saros Körfezi 25-26 ve 27 Nisan 2016 tarihlerinde tanıtıldı.

Proje kapsamında tur operatörlerine yönelik olarak yapılan tanıtım gezileri ile Keşan ve bölgenin turizm sektörünün uluslararası düzeyde tanıtımının da sağlandığına dikkat çekildi.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa İşçimen, Cüneyt Yüksekdağ ve oda Proje Koordinatörü Seda Havale ile Tahir Demirel’in katılmış olduğu programda, proje ortağı Burgaz Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Boryana Zheleva, Burgaz TSO Proje Sorumlusu Radko Drevchev ve Bulgar tur operatörlerinden oluşan 12 kişilik heyet ile bir araya gelerek Keşan, İpsala, Enez ve Saros Körfezi’nin turizm potansiyellerini yerinde ziyaret ederek tanıtım ve sunumlar gerçekleştirildi.

PROJEMİZİN SONUNA YAKLAŞIRKEN DAHA HEYECANLIYIZ

Çalışma ile ilgili bilgi veren Tahir Demirel, “Projemizin son bölümlerine yaklaşmış bulunmaktayız. En önemli faaliyetlerimiz de bu bölümlerde gerçekleşiyor. 19 Haziran 2015 tarihindeki proje başlangıcımızdan bugüne teorik ve workshop çalışmaları yapıldı. Şimdi ise Keşan ve bölgemizde az bilinen ya da bilinmeyen, potansiyeli olmasına karşın turizm açıcından değerlendirilmemiş, özellikle tarihsel ve kültürel zenginlikleri ve doğal güzellikleri olan noktalarımızın uluslararası düzeyde farkındalığı çalışmaları Bulgar Tur Operatörlerine yerinde gösterilerek tanıtılmış bulunmaktadır. IPA (Instrument for Pre-accession Assistance/Katılım Öncesi Yardım Aracı) tarafından desteklenmekte olan projemizin uygulaması 19 Haziran 2016 tarihinde son bulacaktır. Projemizin sonuna yaklaşırken daha heyecanlıyız, çünkü artık daha somut faaliyetler gerçekleştirmekteyiz. Bu faaliyetimizde bölgemiz, uluslararası operasyonel kapasiteye sahip Bulgar Tur Operatörlerine görücüye çıkmıştır. Biz bölgemizin tarihi, kültürel, doğal güzellik ve değerlerini tur operatörlerine tanıtmış olmaktan kıvanç duyduk. Tur operatörlerinin bölgemizden ayrılırken ki memnuniyeti bizi mutlu etti. Odamız, yeni turizm rotalarında bölgenin yer alması adına keyif verici bir ziyarete ev sahipliği yapmış bulunmaktadır.” dedi.

10 KATILIMCI İLE KONFERANSTA YER ALACAĞIZ

Son olarak ileriki günlerde yapacakları etkinlikler hakkında bilgi veren Demirel, “Sırada 16-17-18 Mayıs 2016 tarihinde bizim bölgemizin turizmcileriyle yapılacak olan Bulgaristan ziyaretinde Burgaz’ın tanıtımı gerçekleştirilecektir. Projenin kapanışındaki son etkinlik olan Final Konferansı 7-8 Haziran 2016 tarihinde Burgaz’da gerçekleşecek olup oda olarak 10 katılımcı ile konferansta yer alacağız” şeklinde konuştu.