Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) dün saat 13.00 sıralarında Keşan TSO binasında oda üyelerine fayda sağlayacak iki ayrı indirim protokolü imzaladı. İmza protokolüne; Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve bazı yönetim kurulu üyeleri, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası Keşan İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Ali Şahin ve bazı TMMOB Keşan İlçe Temsilciliği üyeleri, Keşan TSO üyesi ve Onur Kazan Sanayii sahibi Onur Şahin katıldı.

İMZALANAN İLK PROTOKOL

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi ile Keşan Ticaret Ve Sanayi Odasın arasında yapıldı. Konuyla ilgili bilgi veren Mehmet Ali Şahin, işçi sağlığı ve iş güvenliğinin önemli olduğunu vurgulayarak, “Ülkemizde birçok iş kazası yaşanıyor. Bunları azaltmanın bir yolu da Periyodik kontrollerin zamanında yapılmasıdır. Bizde Keşan’da bulunan oda üyelerine indirimli olarak yapma kararı aldık. Keşan TSO’na müracaat ettik ve oda yönetimi uygun buldu. Protokolü imzalamak içinde burada bulunuyoruz.” şeklinde konuştu. Sonrasında söz alan Serbest Makine Mühendisi ve Makine Mühendisleri Odası üyesi Yalçın Kaya Keşan’a faydalı olabilmek için Makine Mühendisleri Odasının elinden geleni yaptığını belirterek hayırlısı olmasını temenni etti. Son olarak söz alan Makine mühendisi ve İş güvenliği Uzmanı Erhan Engin,  Bu günün İş güvenliği konusunda yol kat etmek için önemli olduğunu ifade ederek,  “Bunun için odanın yapabileceği her şeyi yaptık. Bu protokolle de daha ileriye götüreceğiz.” dedi. Sonrasında Mustafa Helvacıoğlu ve Mehmet Ali Şahin periyodik kontrollerin yapılması hakkındaki protokolü imzaladı.

İMZALANAN İKİNCİ PROTOL

Keşan TSO ile Onur Kazan Sanayii arasında yapıldı. Onur Kazan Sanayi işletme sahibi Onur Şahin, Bu protokolle 2016 senesi içerisinde ürettikleri tüm mamullerden Keşan TSO üyelerine %10 indirim sağlayacaklarını belirterek “Biliyorsunuz ki bu zamanlarda birbirimizi korumamız gerekiyor. Bizde oda üyelerimize %10’luk bir indirim yaptık. Tüm oda üyelerimiz bu indirimden yararlanabilir. Bunun yanında her zaman söylediğimiz gibi ne kadar katı yakıtlı ürünler üretsekte Keşan’a doğalgazın gelmesinden yanayız.” dedi. Sonrasında Mustafa Helvacıoğlu ve Onur Şahin, Onur Kazan Sanayii’nin üretimini yaptığı ürünlerde, Keşan TSO üyelerine daha uygun fiyat sağlayacağı protokolü imzaladı.