Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Koru, Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyeleri Fatih Boyalık, Gökhan Korucu ve Keşan TSO Akreditasyon Sorumlusu Seda Havale, Edirne Valiliği’nce düzenlenen ve Kırsal Kalkınmaya Destek Veren Oda ve Borsaların buluştuğu toplantıya katıldı.

24 Aralık Salı günü gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda Edirne Valisi Hasan Duruer, Kırsal Kalkınmaya Destek Olan kuruluşlarla biraraya geldi.

Vali Duruer, Polis bahçesinde düzenlenen kahvaltıda,  kırsal kalkınmanın son derece önemli olduğunu belirterek destek olan kamu kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Kahvaltıya Edirne Valisi Hasan Duruer ve Keşan Heyetinin yanı sıra, Özel İdare Genel Sekreteri Muhammet Öztürk, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, İl Tarım Müdürü Orhan Sarı, oda ve borsa başkanları ile Kırsal Kalkınmaya Destek veren çok sayıda işadamı katıldı.

Kırsal kalkınmanın hayati önem taşıdığının altını çizen Edirne Valisi Hasan Duruer, “Kırsal kalkınmayı son derece önemsiyoruz. Sizi bir araya toplamamızdaki amaç hem birbirilerinizle tanışmanız varsa problemlerinize çözüm bulmaktır. Burada çok önemli yatırımlara imza atmış kamu kuruluşları ve özel şirket temsilcileri bulunuyor. Bana iletilen çok önemli bir kaç proje olduğunu biliyorum, projesi olan herkese bürokratik olarak kanunlar çerçevesinde her türlü yardımı yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum.  Maddi destek isteyenlere ise KOSGEB, Kalkınma Ajansı gibi kuruluşlarımızla da destek verebiliriz. Bu projeler sanayi ile ilgili olacak diye bir kural yok, tarımsal ve hayvansal projeleri de oldukça önemsiyoruz. Bunlardan bir kaçını biliyorum. Enez bölgemizde canlı midye konusunda çok önemli bir projeyi hayata geçiren arkadaşımız burada ve yıllık 3 milyon lira ihracat yapabilecek bir tesis kurdu,  biz de kendisine destek verdik. Burada şunu belirtmek istiyoruz, biz her türlü projeye ayrım gözetmeksizin imkânlar doğrultusunda destek vermeye hazırız.” dedi.