Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İşçimen, dün düzenlediği basın toplantısında, Antalya’da gerçekleştirilen ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odası olarak katıldıkları YÖREX- Yöresel Ürünler Fuarı’na dair değerlendirmelerde bulundu.

YÖRESEL ÜRÜNLERİ TANIMA FIRSATI BULDUK

Saat 11.00 sıralarında Keşan TSO Meclis Toplantı Salonu’nda başlayan toplantıda Keşan TSO Akreditasyon Sorumlusu Seda Havale de hazır bulundu. Fuara 24 kişilik bir ekiple gittiklerini belirten İşçimen,  şunları söyledi: “Tek üzüntümüz Saros Körfezi’ne kıyısı olan köy muhtarlarının bu geziye rağbet göstermemesiydi. Sadece Erikli Köyü Muhtarı Ercan Yıldız gezide yanımızdaydı. Antalya 68 ilin katılımıyla 6. YÖREX- Yöresel Ürünler Fuarı gerçekleştirdi. 152 katılımcı vardı. Antalya Borası’nın organize ettiği ve Ticaret Odası’nın partnerliğini yaptığı bu fuar önümüzdeki yıllarda Avrupa’ya taşınma sürecine girecek. Fuarda Keşan TSO olarak güzel izlenimlerde bulunduk. Yöresel ürünleri tanıma fırsatı bulduk. En güzeli her bölgenin markası olmuş ürünlerin sergilendiği bir salon var. Orada pirincimizi gördük. İnşallah bamya, satır et ve çeribaşı kirazının oralarda sergilendiğini görürüz. Artık yöresel tatların, yöresel fuarlarda öne çıktığını gördük. Kalkınma Ajansı’nın standını ziyaret ettiğimizde bölgemizle ilgili çok fazla materyalin olmadığını gördük. Odamız olarak destek vererek pirincimizi ve satır etimizin görsellerini bıraktık. Önümüzdeki fuara biz de girerek Kalkınma Ajansı’nın standından yer talep edip kendi ürünlerimizin reklamını yapacağız. Bölgemizden Aksal Süt Ürünleri ajansın standında idi. Bu bizi memnun etti.”  

KÖYLERDE FUAR İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRMEDE BULANACAĞIZ

YÖREX- Yöresel Ürünler Fuarı’na ilk kez katıldığını ifade eden Mustafa İşçimen, “Olumlu bir izlenim aldım. Görüşmelerimizde köylerimizin kalkınması için tahliller yaptık. Olmayacak şeyler yok. Her köyümüzün kendine has bazı özellikleri var. Çalışkan köylerimiz var. Bu fuar bize iyi bir gözlem ve projelendirme görevi yaptı. Önümüzdeki haftadan itibaren köy ziyaretlerine başlayacağız. Fuarla ile ilgili bilgilendirmede bulunacağız. Her köyümüzde yöresel ürünlerle ilgili bir çalışma yapabiliriz. Köy eşrafının 2 ürünle geçimini sağlamasının dışında, kendi yöresel tatlarını pazara sunmasıyla daha iyi katma değer kazanacağını düşünüyoruz. Antalya’nın dışında gezilerimiz olacak. Adana Mersin gezisine ağırlık veriyoruz. Ön fizibilite çalışmasında bulunmak istiyoruz. Antalya Ticaret Odası Başkan Yardımcısı bizlerle çok ilgilendi. Bizim de şu anda ilgilendiğimiz tarım ihtisas alanın 2 tane olduğunu öğrendik. Çalışmalarla ilgili bilgiler aldık. Kuş Adası Ticaret Odası’nda Başkanımız Sedat Bey bizi karşıladı. Kendisiyle görüş alışverişinde bulunduk. Turizm ile ilgili bilgilerini aktardılar. 1 senede Kuş Adası’nda müthiş değişiklikler olduğunu gördüm. Çok iyi bir bilgilendirme oldu. Her sektörle ilgili bir yerleri ziyaret etmeye gayret ettik. YÖREX Fuarı’nın katılanlar için çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Ben bölgedeki sahil kesimindeki muhtarlarının fuara çok daha fazla ilgi göstermesini beklerdim. Canları sağ olsun. İnşallah biz kendilerine bir şeyler anlatmaya başarabiliriz. Ben inanıyorum ki bu süreç içerisinde köylerimizdeki kalkınma daha iyi olacak” dedi.