TOKİ Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu öğrenci velileri ile bir araya gelen Keşan TSO (Keşan Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Çocuklarınıza ev almak için değil onlara en iyi eğitimi sağlamak için çalışın, çünkü en iyi miras eğitimdir” dedi.

Keşan TOKİ Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okul Müdürlüğü ve Okul Aile Birliği üyelerinin daveti üzerine öğrenci velileri ile biraraya gelen Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, öğrenci velilerine iş yaşamı, girişimcilik ve velilerin çocuklarını yenidünya düzenine hazırlanması konusunda bilgi ve deneyimlerini aktardı.

Dün, 13.00’da gerçekleştirilen söyleşide konuşan Mustafa Helvacıoğlu çocukları geleceğe hazırlamak konusunda en büyük rolün ailede olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:

ÇOCUKLARINIZA SADECE ANNE VE BABALIK DEĞİL DANIŞMANLIK YAPIN

“Öncelikle ileride daha akılcı ve kendi ayakları üzerinde sağlam durabilen bir nesil yetiştirmek istiyorsak, onlara şimdiden bazı sorumlulukları vermekten korkmamamız gerekiyor. Çocuklarımızın hayatta başarılı olabilmeleri için onlara sadece anne ve babalık değil aynı zamanda danışmanlık ve yol göstericilik yapmamız gerekiyor.  Bundan 10 yıl sonra üniversite mezunu olmak, bilgisayarı iyi kullanabilmek ve İngilizce bilmek inanın artı bir özellik olmayacak. 10 yıl sonra zaten herkes bunları yapabiliyor olacak. O zaman önemli olan fark yaratmak ve yaptığınız iş ne olursa olsun onu iyi yapmak. Çocuklarımıza bu bilinci aşılar ve onlara anne ile babalık dışında danışmanlık yaparsak geleceğe daha sağlam adım atmalarını sağlarız. Artık yabancı dili, teknolojiyi ve eğitimi en üst seviyede almalarını sağlayan aileler olmalıyız.

EN İYİ MİRAS EĞİTİM

Günümüz dünyasında bilgi çağı ile birlikte artık geleceği okuyabilmek çok daha kolay. Artık bir bilgisayar ile dünyadaki her bilgiye anında ulaşılabiliyor. Çocuklarınızın bilgisayar ile vakit geçirmesini engellemeyin. Onu faydalı bir şekilde kullanmasını teşvik edin. İki evladı da okuyan bir öğrenci velisi olarak, sizlerin ne fedakârlıklar ile onları okutmaya çalıştığınızı, iyi bir eğitim almaları için ne mücadeleler verdiğinizi en iyi anlayanlardanım. Ekonomik zenginlik önemli değil, önemli olan ilgili aile olmak. Çocuklarınıza ev almak için değil en iyi eğitimi sağlamak için çalışın, çünkü en iyi miras eğitimdir. Çocuklarımızı geleceğe hazırlamak konusunda en büyük rol öğretmenlerden önce aileye düşüyor.”

Seminerin ardından öğrenci velilerinin sorularını yanıtlayan Helvacıoğlu, bölgedeki kadın girişimcilerin önemine de dikkat çekerek, Keşan TSO’nun bu konuda birçok çalışmaları olduğunu ve yeni yılda da bu çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Mustafa Helvacıoğlu seminerin ardından, Okul Müdürü İsmail Taşdelen ve öğrenci velileri ile bir süre sohbet etti ve okul hakkında bilgi aldı.