Keşan Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimleri geçen cumartesi günü yapıldı. Odanın Paşayiğit Caddesi üzerinde bulunan hizmet binasında gerçekleştirilen seçimlerde 14 meslek komitesinde 148 komite üyesi ile 30 meclis üyesi belirlendi. KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, seçimlerin ardından yaptığı değerlendirme toplantısında, değişimin ve dönüşümün öncüleri olmaya devam edeceklerini söyledi.

Sabah saat 09.00 sıralarında başlayan oy verme işlemi 14 sandıkta saat 17.00’ye kadar devam etti. Sandıkların açılmasından sonra yapılan oy sayımının ardından komite üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Helvacıoğlu, seçime katılımın %42 düzeyinde olduğunu bildirdi. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nın resmi olmayan sonuçlarına göre seçilen yeni 30 meclis üyesinin yaş ortalamasının 42, 148 komite üyesinin de yaş ortalamasının 36 düzeyinde olduğuna dikkat çeken Helvacıoğlu, bu rakamın Türkiye ortalamasının çok altında olduğuna dikkat çekerek, “Bugün gerçekleştirmiş olduğumuz seçimle bir nevi gençleşmiş olduk. Tecrübeyi, bilgiyi ve enerjiyi birleştirdik” diye konuştu. Helvacıoğlu, KTSO meclisinde daha önce 1 olan kadın üye sayısının 2’ye yükseldiğini, İpsala’dan 3, Enez’den de yine 1 meclis üyesinin görev yapacağını bildirdi. Helvacıoğlu, yapılan seçimlerde göreve gelenlerin,12 Mayıs 2013 Pazar günü toplanarak görev bölümünü gerçekleştireceklerini de belirtti.

Helvacıoğlu teşekkür konuşmasında şunları söyledi:

REKABETİ, REKABİRLİĞE DÖNÜŞTÜRDÜK

 “55. Yılımıza denk gelen Organ Seçimlerimizi camiamıza yakışan olgunlukla geçirerek rekabeti rekabirliğe dönüştürdük. Biribirimize kenetlenerek tüm renkleri birleştirdik. Bizi başarıya ulaştıran esas güç birlik olmamızdır. Biliyoruz ki; "Büyük güç büyük sorumluluk getirir" Biz hep bu bilinç ile hareket ettik bundan sonra da bu bilinç ile hareket edeceğiz. Birlik ve bütünlüğümüzü daha da fazla koruyacağız. Değişimin ve dönüşümün öncüleri olmaya devam edeceğiz.

BU DÖNEMİ DE HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Sorunlara teslim olmadan olumsuzluklara odaklanmadan omuz omuza güç birliği oluşturacağız. Gücümüzü üyelerimizden aldığımızın hep farkında olacağız. Dik durarak ama dikleşmeyerek odamızın gücünü ve seviyesini düşürmeyeceğiz. Bize emanet edilen bu makamların hizmet aracı olduğunu biliyoruz ve hep bu anlayışla çalışacağız. Üyelerimizin gücüyle güven tazelemek için 4 yıllık yeni bir döneme başlıyoruz. Bu dönemi de hep birlikte başaracağız. Yeni dönemde de Keşan TSO'yu en iyi şekilde temsil edeceğimize söz veriyoruz. Yeni dönemde; 14 Grup, 30 Meclis Üyesi, 148 Komite Üyesi, 12 Disiplin Kurulu Üyesi, 50 Kadın Girişimci ve  50 Genç Girişimci olmak üzere 300'e yakın çalışma grubumuzla bölgemize ve üyelerimize hizmet edeceğiz.

SÖZ VERİYORUZ

Tüm organlarımızla ve üyelerimizle bu güne kadar gerçekleştirdiğimiz uyumlu çalışmalara bundan sonrada devam edeceğimize ve bölgenin güçlü bir ekonomiye temel olmasına vesile olacağımıza söz veriyoruz. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası'nın büyük camiası ile beraber, geleceği tasarlayacağına inancımızın tam olduğunu tekrarlamak istiyoruz.

YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

Çalışma arkadaşlarımızla birlikte üstlenmiş olduğumuz bu büyük sorumluluğun hakkını vermek için, gece gündüz demeden üyelerimize ve bölgemize verdiğimiz sözü tutmaya yeni dönemde de devam edeceğiz. Bir dönem tarih oluyor ve ardından yeni bir dönem başlıyor. Alnımızın akıyla tamamladığımız geçmiş dönemin huzurlu ve başarılı geçtiğine inanıyoruz. Gelecek dönemde de aynı azmi arttırarak devam ettireceğiz.  Keşan TSO seçimlerinin bölgemize, camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meclis Asil üyeleri şu isimlerden oluştu:

1.     Grup: Mehmet Akif Topçu, Aykut Boz, Sabahattin Karlıdağ

2.     Grup: Selahaddin Uyulgan, Yusuf Cemil Çakıcı, Hasan Mutlu Toptani

3.     Grup: Orkun Özkaya, Necla Dev

4.     Grup: Olgaç Çelik, Ahmet Kadir Mutaf

5.     Grup: Önder İnceoğlu, Merthan Dağtaş

6.     Grup: Mehmet Ekrem Şanlı, İsmail Şapçı

7.     Grup: Turgay Akıncıoğlu, Sedat Uzun

8.     Grup: Mehmet Kabakan, Murat Dinç

9.     Grup: Mustafa Helvacıoğlu, Sevtap Engin

10.  Grup: Mehmet Çağatay Gülerce, Evren Yörük

11.  Grup: Mustafa İşçimen, Cüneyt Yüksekdağ

12.  Grup: Yüksel Alioğlu, Yalçın Şen

13.  Grup: Murat Yaşar Arıkan, Mustafa Yener

14.  Grup: Ahmet Koru, İsmail Pirinççi

 

SEÇİMİ ZİYARET ETTİLER

Bu arada Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nın organ seçimlerini , Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve eşi Şengül Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, Keşan Ticaret Borsası Başkanı Yusuf Yörük, ziyaret ederek başarılar diledi.