Keşan TSO (Keşan Ticaret ve Sanayi Odası), hazırladığı reklam projesi ile işletme sahiplerine 350 TL karşılığında hem firmaların reklamını, hem de Gümülcine’deki fuar gezisine katılma imkanı sağlayacak.

Saat 12.30’da başlayan toplantıya, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Olgaç Çelik, Meclis Üyesi Murat Arıkan, Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Mutaf, Meslek Komitesi Başkanı Hüseyin Cinoğlu, Genç Girişimciler Komitesi Üyesi Nehir Gergin ve Kadın Girişimciler Komite Üyesi Derya Aktan katıldı.

Toplantıda konuşan Mustafa Helvacıoğlu, Keşan, İpsala, Enez ilçelerini içine alan Hamzadere Bölgesi’nin ticari yapısı hakkında bilgi vererek, “Nisan ayında başlayan bölgemizin ticari hareketliliğinin Ekim ayında son buluyor. Ekonomik anlamda 6 ay çok hareketli bir dönem yaşıyoruz, diğer 6 ayda da kabuğumuza çekilen, kendi nüfusumuzla yön bulan bir ekonomimiz var. Ama Nisan ve Ekim ayında turizm, tarım, ticaretin zirve yaptığı bir bölgede yaşıyoruz. Bu şansımız coğrafyamızdan kaynaklanıyor. Saros Körfezi’nin son zamanlardaki canlılığı, buna keza tarımdaki çeltik başta olmak üzere buğday ve ayçiçeğinin bölgemizde ekiliş alanlarının çoğunluğu, yakın zamanda sulu tarıma geçiş yapmamız olması ve Yunanistan’dan gelenlerin alışveriş yapması, 500 bin nüfusa hizmet etmemiz, bizim altı ay bize 6 ay güzel bir dönem geçirtiyor. Şu an kendi yağımızla kavrulduğumuz bir döneme girdik. Şu an siyasi belirsizlikten dolayı ekonomik bir durgunluk yaşanıyor. Biz bu durgunluğu kabul etmek yerine neler yapabiliriz bunu düşündük. Biz bu konuda meclisimiz ve yönetimimizle bunu tartıştık. Kısacası Aralık ay için bir çalışma planladık. Aralık ayı içerisinde Keşan, İpsala ve Enez’deki firmalarımızın, reklamını ürün tanıtımını, firma tanıtımını veya kampanyasını 1 ay boyunca işletmesinde gerçekleştirebilmesi ve bunu yapabilmesi için bizlerde kendilerine duyuru anlamında yardımcı olacağız.” dedi.

REKLAM DETAYLARI

Yapılacak reklam çalışmasını aktaran Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Batı Trakya’dan Keşan’a, İpsala’dan Enez’e kadar yaklaşık 20 bin noktaya kampanyasını yapan firmalarımızın reklamlarının 8 günlük, yerel gazetemizde hedef kütleye ulaşmasını sağlayacağız. Bunu da şöyle planladık, ‘Aralık ayı boyunca yapacağınız kampanyalarınızı, indirimlerinizi, sezon ürünlerinizi veya firmanızı tanıtma, duyurma fırsatı olarak reklamınız 20 bin noktaya ulaşsın’ başlığıyla broşürler hazırladık. Batı Trakya’da 5 bin adet, Keşan, İpsala, Enez’de de 15 bin adet olmak üzere reklam içeren 20 bin broşürü evlere, işyerlerine dağıtma fırsatını üyelerimizle paylaştık. Sadece üyelerimiz değil Keşan, Enez, İpsala’da ticaret yapan, hizmet üreten, sanayici, turizmci, tüm işletmelerimizin reklamlarını bir arada, katalog şeklinde gazetelerimizin içerisine koyarak dağıtacağız. Tüm işletmelerimizin reklamlarını katalog şekline getirerek, gazetelerin içerisinde, dağıtım ekibiyle birlikte 29-30 Kasım tarihlerinde Keşan, Enez ve İpsala’da, 19-22 Kasım’da ise Gümülcine’de dağıtacağız. Gümülcine’de, 19-22 Kasım’da Ticaret ve Sanayi Fuarı gerçekleşecek. Keşan’dan şuanda 5 kişi stant açacak. Biz de oda olarak stant açacağız. Bu fuarda, reklam veren firmalarımızın Yunancaya çevrilmiş olan görsellerini burada dağıtacağız. Diğer 15 bin görsel de yerel gazeteler ile birlikte evlere ve işyerlerine dağıtılacak. Bu konuyla ilgili 50 kişilik bir dağıtım ekibi oluşturacağız. Tüm bu imkanlar için 350 TL bedel istiyoruz. Yerel gazetelerimizin büyük özverisiyle yaptığımız bu projede, odamızın reklam hazırlayan departmanı da özveri katmıştır. Reklam hedefimiz 100. Şimdiye kadar 40 firmadan başvuru aldık. Üyelerimiz, reklam çalışması için odamıza başvuracaklar. 20 bin broşür bastırılsa, bu fiyattan fazla çıkar. Bizler bunun yanında Gümülcine’de fuara da götüreceğiz.”