DEİK Türk Çin İş Konseyi ve TÜSİAD Küresel Ekonomik İlişkiler Komisyonu işbirliği ile 1 Nisan 2014 tarihinde 09.30-14.00 saatleri arasında İstanbul’da DEİK TOBB Plaza’da “Çin’i Anlamak & Çin ile İş Yapmak II” isimli bir konferans düzenlenecek.

Keşan TSO DEİK Temsilcisi Av. Aylin Arıkan konu ile ilgili şunları kaydetti: “Bu konferansa Türk ve Çin iş dünyasının önde gelen temsilcileri katılacak. Açılış konuşmalarını TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, DEİK / Türk-Çin İş Konseyi Başkanı Hüsnü Özyeğin ve Ç.H.C. Ankara Büyükelçisi Xiaosheng Gong’un yapması planlanan konferansın başlangıç kısmında TÜSİAD Pekin Temsilcisi Iraz Turhan tarafından Çin’deki son ekonomik gelişmeler ve iş yapma ortamı ele alınacak.

İki oturumdan oluşacak olan bu konferansın ilk oturumunda, Türk ve yabancı yatırımcıların Çin’de iş yapma deneyimleri ele alınacak. İkinci oturumda ise Türkiye’de yatırım yapan Çinli yatırımcılar deneyimlerini ve bilgilerini paylaşacaklar.”

Arıkan sözlerine şöyle devam etti: “ Bu konferansın özellikle Türk iş dünyası ve karar alıcıları için ufuk açıcı bir zemin oluşturması hedeflenmektedir. Etkinliğin Çin’de iş yapmak konusunda mevcut koşulların değerlendirilmesi ve Çin’i daha iyi anlama konusunda önemli bir fırsat yaratacağı düşünülmektedir. Aynı zamanda Türkiye’de iş yapan Çinli firma temsilcilerini yakından tanımak ve ileride Çinli şirketler ile kurulabilecek olası ortaklıklar için önemli bir zemin oluşturması amaçlanmaktadır.”

Söz konusu programa katılmak ve bilgi almak isteyen oda üyeleri en geç 24 Mart 2014 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar odamız DEİK Temsilciliği’ne başvurabilirler.